09 December 2008

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ - Μαζικός λαϊκός αγώνας για την ανατροπή της κρατικής καταστολής


Η Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Συντακτών ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία από αστυνομικούς «ειδικούς φρουρούς» του 16χρονου μαθητή το Σάββατο το βράδυ στα Εξάρχεια. Δεν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια ή άτυχη στιγμή. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας διαρκούς σκλήρυνσης της κρατικής καταστολής και των «οργάνων της τάξης», όπως αυτή κλιμακώθηκε με βασανισμούς μεταναστών σε αστυνομικά τμήματα, ξυλοδαρμούς και χρήση πλαστικών σφαιρών κατά διαδηλωτών και με κυβερνητικές διακηρύξεις περί «πραιτόρων» και μπάτσων-θεματοφυλάκων του νόμου («εσείς είστε το κράτος»).
Η δολοφονία του μικρού Αλέξη αποτελεί την πιο ακραία εκδήλωση της κυβερνητικής πολιτικής της καταστολής και ποινικοποίησης, όχι μόνο των κοινωνικών αγώνων, αλλά τελικά και κάθε υποτιθέμενης «ανάρμοστης συμπεριφοράς». Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ακέραια την πολιτική ευθύνη. Ωστόσο, η μετέπειτα στάση της αστυνομίας τις ημέρες της κοινωνικής οργής αποδεικνύει ότι για να περάσει η καθεστωτική πολιτική [βλ. διαρκής και ασφυκτική λιτότητα για τους εργαζόμενους, «μποναμάδες» υπέρ του κεφαλαίου όπως τα 28 δισ. στις τράπεζες, μαζικές απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, η μισή δουλειά-μισή ζωή που προτείνουν εργοδότες, κυβέρνηση και Ε.Ε.], απαιτείται η αναβάθμιση του κατασταλτικού ρόλου της αστυνομίας, η καταπάτηση της ελευθερίας και του δικαιώματος στον αγώνα και την αντίσταση, η άνευ όρων χειραγώγηση των αγωνιστικών διαθέσεων εργαζόμενων και νεολαίας.
Το κράτος επιστρατεύει το δικαστικό μηχανισμό για να βγάζει λάδι τους μπάτσους της ζαρντινιέρας και να κηρύσσει παράνομες απεργίες. Επιστρατεύει και τα μέσα μαζικής ...εξημέρωσης, με τους διάφορους «γκόλντεν» μεγαλο-δημοσιογράφους να έχουν αυτοανακηρυχθεί σε εκπροσώπους Τύπου της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ!
Η κυρίαρχη συνδικαλιστική γραφειοκρατία τόσο σε επίπεδο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ όσο και του κλάδου μας αποδεικνύεται εντελώς ανίκανη να οργανώσει την πάλη των εργαζόμενων για την ανατροπή της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής. Οι μεν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, υποκριτικά, υπό το φόβο «επεισοδίων» προκήρυξε απεργία για τις 10/12 χωρίς διαδήλωση (!), ενώ η ΕΣΗΕΑ πρώτη έσπευσε να κηρύξει ...δίωρη απεργοσπασία στον κλάδο των ΜΜΕ, για να συντονιστούν μαζί της και οι άλλες ενώσεις, ανάμεσά τους και η «δική» μας ΕΣΠΗΤ.
Το μαζικό λαϊκό κίνημα τούτες τις μέρες πρέπει να βγει στους δρόμους, με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις, συντονισμό των εργατικών σωματείων, μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, για ένα πολιτικό μαζικό κίνημα ανατροπής του οργίου κρατικής – κυβερνητικής βίας και αντεργατικής επίθεσης. Να εκφραστεί η παλλαϊκή καταδίκη της κυβέρνησης των σκανδάλων, των ξεπουλημάτων, της φονικής καταστολής.
- Να καταδικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου
- Να αποσυρθούν τώρα τα ΜΑΤ από τις διαδηλώσεις εργαζομένων και νεολαίας
- Να αφοπλιστεί η ΕΛΑΣ, να καταργηθούν τα ΜΑΤ-ΕΚΑΜ
- Να φύγει η κυβέρνηση των δολοφόνων αλλά και κάθε κυβέρνηση που θα την αντικαταστήσει εφαρμόζοντας την ίδια πολιτική


Όλοι στην πανεργατική απεργία στις 10/12 με συγκέντρωση στο Μουσείο στις 11πμ και πορεία στη Βουλή.