05 February 2009

Όχι στους αποκλεισμούς σωματείων -Αλληλεγγύη στις ενώσεις των τεχνικών

Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζουν απολύσεις και συρρίκνωση εργασιακών δικαιωμάτων, σε μια εποχή που όλοι οι εργαζόμενοι δέχονται αντεργατική επίθεση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, κάποιοι φροντίζουν να διασπούν το μέτωπο των εργαζομένων. Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ, της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των τεχνικών τηλεόρασης και ραδιοφώνου, ενόψει συνεδρίου, προσπαθεί με προσχηματικό τρόπο να αποκλείσει τους αντιπροσώπους τριών σωματείων τεχνικών – ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΙΤΒΕ – που είναι και τα μοναδικά σωματεία που εκπροσωπούν τους τεχνικούς που εργάζονται στην ιδιωτική και δημοτική ραδιοφωνία και τηλεόραση.
Δεν είναι τυχαία η επιλογή αυτή. Με τους συναδέλφους μας τεχνικούς δώσαμε κοινές μάχες, πορευτήκαμε μαζί όλη την προηγούμενη χρονιά ενάντια στον ασφα-ληστρικό νόμο φωνάζοντας το κοινό σύνθημα για ένα Ενιαίο Συνδικάτο Τύπου. Αυτή η προοπτική τρομάζει όσους θεωρούν ιδιοκτησία τους τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και μεθοδεύουν με κάθε τρόπο αποκλεισμούς και διασπάσεις του μετώπου των εργαζομένων. Επαναφέροντας έτσι το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα στις πιο σκοτεινές εποχές – τις εποχές του εργατοπατερισμού, όπου τα αγωνιστικά συνδικάτα αποκλείονταν από τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα τρία σωματεία και καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις αυτές, που προσφέρουν την καλύτερη υπηρεσία στους εργοδότες μεγαλοιδιοκτήτες καναλιών και ραδιοφώνων και την κυβέρνηση.
Ο δρόμος της ενότητας και του αγώνα είναι ο μόνος δρόμος υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας
.