24 September 2009

Καταγγελία για τη νέα απόλυση στο Vita του ΔΟΛ

Τα αφεντικά της ενημέρωσης αποφάσισαν να επιβάλουν το ...φίμωτρο στην ελεύθερη πολιτική έκφραση και δράση των εργαζόμενων στα ΜΜΕ που επιμένουν να κινούνται «ενάντια στο ρεύμα». Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες (είχε προηγηθεί η Ελευθεροτυπία που αποπειράθηκε να απολύσει τον Γρ. Ρουμπάνη) η διεύθυνση ενός μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος, του ΔΟΛ, ανακοίνωσε στις 23/9, την απόλυση ενός υποψήφιου σε αριστερό ψηφοδέλτιο, του συνάδελφου Παναγιώτη Σηφογιωργάκη, εργαζόμενου για σειρά ετών στο περιοδικό Vita του ομίλου. Ο Π. Σηφογιωργάκης είναι αγωνιστής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μάλιστα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του μετώπου για την Β’ Εκλογική Περιφέρεια του Πειραιά.
Η απόλυση εργαζόμενου υποψήφιου βουλευτή, δέκα μέρες πριν τις εκλογές, αποτελεί τεράστια πρόκληση και ευθεία βολή κατά της ελεύθερης πολιτικής δράσης, συνολικά κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Συντακτών ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ συμπαραστέκεται στο διωκόμενο συνάδελφο και ζητά την άμεση ανάκληση της απόλυσής του, όχι μόνο γιατί ο Π. Σηφογιωργάκης είναι υποψήφιος βουλευτής, αλλά γιατί παλεύει για την παύση των απολύσεων όλων των εργαζόμενων.
Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του συστήματος!
Η επίθεση στο δικαίωμα της ελεύθερης πολιτικής δράσης δεν θα περάσει!