06 May 2010

Εκκαθαρίσεων συνέχεια στο VITA, αλλά… περιμένουμε το ραντεβού

Σε άλλες δύο απολύσεις στο περιοδικό VITA προχώρησε την Τρίτη ο ΔΟΛ, αγνοώντας επιδεικτικά τις «προσπάθειες συνεννόησης» του προεδρείου ΕΣΠΗΤ. Είχαν προηγηθεί άλλες 4 την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ όπως δήλωσε ήδη στην ΕΣΠΗΤ η διεύθυνση, οι εργαζόμενοι που θα μείνουν είναι περίπου οι μισοί από τους 20 που ανήκαν στο δυναμικό του περιοδικού. Με τον εκβιασμό «ή τους απολύω ή το κλείνω», ο ΔΟΛ πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους κι αφήνει πίσω του την ΕΣΠΗΤ να παρακαλάει για συνάντηση με τον Ψυχάρη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ με συναδέλφους του VITA, η μοναδική παρέμβαση που το προεδρείο της ΕΣΠΗΤ σκέφτηκε ότι πρέπει να γίνει, ήταν το ραντεβουδάκι με τον Ψυχάρη, ένα από αυτά που έχουν γίνει κι άλλες φορές χωρίς αποτέλεσμα. Η ιδέα ότι πρέπει να υλοποιηθεί ένα σχέδιο αντίδρασης που θα στηριζόταν στην αλληλεγγύη και στην ενότητα όλων των εργαζομένων στον ΔΟΛ, η οποία έχει επιδειχθεί κι άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν στον Οργανισμό για αντίστοιχα θέματα, απορρίφθηκε διότι «θα μιλήσουμε με τον Ψυχάρη». Ε, λοιπόν, αμέσως μετά και πριν περάσουν δύο ώρες, βρέθηκαν δυο άνθρωποι στο δρόμο.
Δεν ξέρουμε για πόσο καιρό ακόμη το προεδρείο της ΕΣΠΗΤ θα κάθεται να βλέπει τα τρένα (συγγνώμη, τις απολύσεις) να περνούν, ξέρουμε όμως ότι η επιλογή του «δημιουργικού συνδικαλισμού» μετράει το τελευταίο διάστημα δεκάδες θύματα από την πλευρά των εργαζομένων.