04 October 2010

Το συγκρότημα του ΔΟΛ άνοιξε κανονικό πόλεμο - Χρέος όλων να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας

Μετά το λουκέτο στα Ελληνικά Γράμματα, ο ΔΟΛ πέρασε στην κατά μέτωπο επίθεση. Όπως καταγγέλλει η εργασιακή επιτροπή μέσα σε τέσσερις μέρες απέλυσε 45 εργαζόμενους, ανοίγοντας την προαναγγελθείσα σφαγή που όπως φαίνεται θα σημάνει 150 απολύσεις διοικητικών και 135 δημοσιογράφων. Αν και προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει και να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων η εργοδοσία «διαβεβαιώνει» ότι δεν απολύει προς το παρόν δημοσιογράφους, όλα δείχνουν ότι οι λίστες των προγραφών είναι έτοιμες.
Την ίδια στιγμή σε μια ανοικτά επιθετική τακτική, στελέχη του συγκροτήματος αρθρογραφούν στις εφημερίδες ενάντια στο συνδικαλισμό, ενάντια στη «ανεύθυνη στάση» των συνδικάτων και προσπαθούν να αιτιολογήσουν με στοιχεία ζημιών από τους ισολογισμούς και πτώσης των κυκλοφοριών και των διαφημιστικών εσόδων, την «ανάγκη αναδιαρθρώσεων» στον τύπο. Φθάνουν να μιλήσουν και για το «μοντέλο» που εφαρμόστηκε στον Ελεύθερο Τύπο, όπου μετά από το λουκέτο η εφημερίδα ξανακυκλοφόρησε με ελάχιστο προσωπικό.
Είναι τέτοια η ακραία επιθετική συμπεριφορά των στελεχών του ΔΟΛ και των μεγαλομετόχων, που φθάνουν να καταβάλλουν αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αρκεί να περάσει το σχέδιο που έχουν εκπονήσει.
Είναι σαφές ότι έχει ανοίξει ο πόλεμος. Οι εργαζόμενοι σήμερα βρέθηκαν έξω από τα γραφεία ζητώντας την οργάνωση της απάντησης από τα συνδικάτα.
Αύριο στις 12.00 η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ καλεί σε συνέντευξη τύπου έξω από τα γραφεία του συγκροτήματος σε μια προσπάθεια «να ακουστεί και η άποψη των εργαζομένων».
Σε τούτες τις ώρες είναι αναγκαία η εκδήλωση της πιο πλατιάς συμπαράστασης.