06 October 2010

Δυναμικές οι κινητοποιήσεις στο ΔΟΛ

Με εξαιρετικά μαζική παρουσία εξελίχθηκε χθες, Τρίτη, η συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΔΟΛ, κυρίως διοικητικών, που διαμαρτύρονται για τις μαζικές απολύσεις συναδέλφων τους (περί τις 40 τις τελευταίες έξι ημέρες, και έπονται κι άλλες...). Από το πρωί είχαν μαζευτεί εκατοντάδες εργαζόμενοι και πάρα πολλοί άλλοι που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους, σε μια κίνηση που πρέπει να σημειωθεί δεν είχε και τις ευλογίες των συνδικαλιστικών Ενώσεων. Πρακτικά, οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να παρέχουν την εργασία τους υπό αυτές τις συνθήκες φόβου και ανασφάλειας, όπου κάθε μέρα που ξημερώνει δεν ξέρουν αν ο διπλανός τους θα πλουτίζει από τον επόμενο μήνα τις ουρές της ανεργίας.

Στις 12 το μεσημέρι έδωσαν συνέντευξη Τύπου, όπου κατήγγειλαν τη διοίκηση του ΔΟΛ για τις απολύσεις, και πρόβαλαν τη διάθεσή τους να αντισταθούν σθεναρά μέχρι να ανακληθούν οι απολύσεις και να σταματήσει το πρόγραμμα μαζικών εκκαθαρίσεων που έχουν εκπονήσει τα μεγαλοστελέχη του ΔΟΛ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τα κατάφερε να μην πάρει καμιά απόφαση έμπρακτης συμπαράστασης στη σημερινή 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει στον ΔΟΛ η ΕΠΗΕΑ. Ενώ και το Διασωματειακό του Τύπου έβγαλε μια ανακοίνωση καλών... προθέσεων. Η ΕΣΠΗΤ επίσης σε αλαλία μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, δεν αποφάσιζε να βγάλει ούτε μια 4ωρη στάση εργασίας για σήμερα, ώστε να συμπαρασταθούν οι συντάκτες των περιοδικών του ΔΟΛ στους συναδέλφους τους διοικητικούς (άραγε όταν θα τελειώσει ο Ψυχάρης με την εκκαθάριση των διοικητικών και πιάσει τους δημοσιογράφους, ποιος θα υπάρχει ακόμη για να δείξει αλληλεγγύη σε αυτούς;).
Μετά τη 48ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις στον ΔΟΛ και τον Πήγασο την προηγούμενη εβδομάδα, η εργοδοσία προχώρησε σε μια σφοδρή επίθεση εναντίον τους. Φαίνεται λοιπόν πως κάποιοι συνετίσθηκαν... Αποτέλεσμα, τώρα που είναι μια αποφασιστική στιγμή για τον αγώνα στον ΔΟΛ, οι δημοσιογραφικές Ενώσεις να σηκώνουν τα χέρια ψηλά και να ψελίζουν κάτι για μια γενική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ.
Η συνέχεια θα δείξει, πάντως, αν οι Ενώσεις θα δικαιολογήσουν το ρόλο τους ως συνδικαλιστικά σωματεία ή θα αρκεστούν στην κατάσταση του πνευματικού ομίλου.
..