12 November 2010

Νέα εκδικητική απόλυση συνδικαλιστή στα ΜΜΕ της Πάτρας

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας "Αλλαγή" προχώρησε το μεσημέρι της προηγούμενης Δευτέρας σε νέα εκδικητική απόλυση, αυτή τη φορά του συναδέλφου Γιώργου Κοζία, νυν μέλους της διοίκησης της Ένωσης Τεχνικών και αντιπροσώπου στην Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου, καθώς και επί χρόνια προέδρου του σωματείου των τεχνικών Πάτρας.

Ο συνάδελφος, ο οποίος παραμένει απλήρωτος από τον Απρίλιο του 2010, εδώ και ένα χρόνο λαμβάνει δεδουλευμένα μόνο μέσω δικαστικών αποφάσεων, γεγονός που έχει ενοχλήσει την ιδιοκτησία της εφημερίδας. Να σημειωθεί ότι ο Γ. Κοζίας δουλεύει στην εφημερίδα από το 1981, δηλαδή επί 31 χρόνια.
Η εργοδοσία αρνείται επίσης να καταβάλει αποζημίωση, ενώ στην καταγγελία της σύμβασης αναγράφεται ότι έχει κατατεθεί μήνυση για εξύβριση του εργοδότη.

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την Ανακοίνωση-Καταγγελία της Ένωσης Υπαλλήλων Τύπου και Γραφικών Τεχνών ν. Αχαϊας.

"Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,


Η Διοίκηση της ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ καταγγέλλει την εργοδοσία της ημερήσιας εφημερίδας ΑΛΛΑΓΗ των Πατρών για την απόλυση του συνδικαλιστή Γιώργου Κοζία, εργαζόμενου στην επιχείρηση από το 1981, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου κ’ Βιομηχανίας Χάρτου και μέλος της Διοίκησης του Κλαδικού Σωματείου Τύπου και Γραφικών Τεχνών Ν. Αχαΐας.
Πρόκειται για απόλυση εκδικητική και παράνομη για συνδικαλιστικούς λόγους. Στο στόχαστρο της εργοδοσίας της εφημερίδας ΑΛΛΑΓΗ βρίσκεται μόνιμα η δράση των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους και η δράση του συνδικαλιστή Γιώργου Κοζία ο οποίος πάντα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και διεκδικεί τα δεδουλευμένα όλων των συναδέλφων τεχνικών και δημοσιογράφων. Η εργοδοσία ενθαρρυμένη από την αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης επιτίθεται στη συνδικαλιστική δράση, καταπατώντας δικαιώματα των εργαζομένων.
Η Διοίκηση της Ένωσης δεν πρόκειται να παρακολουθεί τις αντεργατικές ενέργειες της εργοδοσίας, θα πάρει άμεσα μέτρα αγωνιστικής απάντησης μαζί με την Ομοσπονδία Τύπου και τους εργαζόμενους.
Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου και όλους τους εργαζόμενους να δείξουν έμπρακτα την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στην απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης.
Καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στον Τύπο και το Χαρτί ιδιαίτερα στην Πάτρα να απαντήσουμε αγωνιστικά και άμεσα με ΑΠΕΡΓΙΑ αν η εργοδοσία επιμείνει στην απόλυση."