23 November 2010

Παν-κινητοποίηση για να μπει φραγμός στις ορέξεις των αφεντικών

Αυτό που εδώ και εβδομάδες ακουγόταν ως φήμη στην 'πιάτσα' των τηλεοπτικών, για εφαρμογή νέων συμβάσεων που θα προβλέπουν περικοπές μισθών έως και κατά 10%, καμία επιπλέον αμοιβή για τα Σαββατοκύριακα και ατομικές συμβάσεις εργασίας, έσπευσε να αποδείξει ο Όμιλος Αλαφούζου ότι δεν ήταν μόνο φήμη, ανακοινώνοντας ότι καλεί σε διαπραγμάτευση με τους παραπάνω...όρους τους εργαζομένους του στο ΣΚΑΪ.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΣΚΑΪ που σε μια μαζική συνέλευση (οι παριστάμενοι κάνουν λόγο για πάνω από 100 άτομα) και εκπροσώπους και των 13 σωματείων των ΜΜΕ, αποφάσισαν να αντιδράσουν ώστε να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια του σταθμού, ο οποίος -σημειωτέον- συμμετέχει υποτίθεται και στις συλλογικές διαπραγματεύσεις της ΕΣΗΕΑ με τους ιδιοκτήτες Τηλεοπτικών Σταθμών για τη νέα συλλογική σύμβαση (μήπως η πρόταση Αλαφούζου στο ΣΚΑΪ αποτελεί και προάγγελο όσων θα προτείνουν οι ιδιοκτήτες για τους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους;).
Μπροστά στη λαίλαπα που θα δημιουργούσε στις εργασιακές σχέσεις των τηλεοπτικών δημοσιογράφων μια τέτοια απόφαση, θορυβήθηκαν και κινητοποιήθηκαν τόσο η ΕΣΗΕΑ που σε ανακοίνωσή της κάλεσε τους συναδέλφους να μην δεχθούν ατομικές συμβάσεις, απαιτώντας από τον Όμιλο Αλαφούζου να πάρει πίσω την απόφαση, όσο και το Διασωματειακό που σε συνεδρίασή του σήμερα, 23 Νοεμβρίου αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις σε όλα τα 'μαγαζιά' που αντιμετωπίζουν άμεσα πρόβλημα (ΣΚΑΙ, ραδιόφωνο ΑΝΤ'1, Freedom). Ας σημειωθεί, ότι στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ'1 έγιναν πάλι μαζικές απολύσεις (για τρίτη φορά σε διάστημα ενός χρόνου)  με αποτέλεσμα ο σταθμός πλέον να απασχολεί το ελάχιστο προσωπικό που απαιτεί ο νόμος ώστε να μην χάσει την άδεια του ενημερωτικού σταθμού.
Συγκεκριμένα η Διασωματειακή Επιτροπή αποφάσισε και καλεί όλους τους συναδέλφους σε παν-κινητοποίηση για να μπει φραγμός στις ορέξεις των αφεντικών:

* Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 , στις 12 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση στην είσοδο του «ΣΚΑΪ» (Εθνάρχου Μακαρίου & Φαληρέως 2).

* Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 , στις 11 το πρωί, σε συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών) στην οδό Ακαδημίας 20 (γραφεία ΕΣΗΕΑ) και πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

* Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 , σε συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ.
Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή θα παραστεί στις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων, σήμερα το απόγευμα στον ΣΚΑΪ (23/11) και αύριο το μεσημέρι (12:00) στον ANTENNA .