11 December 2010

Κάλεσμα για επιτυχία των κινητοποιήσεων

Με την εργοδοσία στο χώρο των ΜΜΕ να σκληραίνει ακόμη περισσότερο τη στάση της, τον "πολύ" κ. Ψυχάρη να ανακοινώνει νέες (οι φήμες κάνουν λόγο για συνολικά 20) απολύσεις στο Βήμα, και αρκετούς "νεόκοπους" εκδότες να έχουν ξεκινήσει ήδη ψυχολογικό πόλεμο κατά των εργαζομένων τους για την πρόθεση συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις της ερχόμενης εβδομάδας, ο κλάδος συντονίζεται και προετοιμάζεται για την πανεργατική 24ωρη απεργία της 15ης Δεκεμβρίου, αλλά και την 48ωρη απεργία στα ΜΜΕ στις 17-18 Δεκεμβρίου. Δημοσιεύουμε παρακάτω επιστολή του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ για την σημασία της επιτυχίας των απεργιακών κινητοποιήσεων...

"Συνάδελφοι,


Πολλοί από εσάς έχετε δει ή υποστεί τον τελευταίο χρόνο την επίθεση της εργοδοσίας. Απολύσεις, συρρικνώσεις, εντατικοποίηση εργασίας και παραβιάσεις δικαιωμάτων αποτελούν πλέον μια καθημερινή οδυνηρή πραγματικότητα.
Η ΕΣΠΗΤ δηλώνει δυναμικά την παρουσία της στις κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, αρχής γενομένης με την συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική απεργία της Τετάρτης 15ης Δεκεμβρίου και στη συνέχεια με την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ για την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010. Διακηρύσσει έτσι για άλλη μια φορά και προς κάθε κατεύθυνση την απόφασή της να αγωνιστεί μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας.
Τα πολλά και οξυμένα προβλήματα μας πιέζουν επιτακτικά για λύση.
Ζητάμε:

·Την άμεση τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


·Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και


·Την λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των ανέργων.

Συνάδελφοι,

Η επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων και ιδιαίτερα της 48ωρης απεργίας την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, θα επιτευχθεί μόνο μέσα από την παρουσία, δράση και συμμετοχή όλων μας, χωρίς εξαιρέσεις.
Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο μέτωπο των δυνάμεων που θα συγκροτήσουμε ώστε οι κινητοποιήσεις μας να έχουν τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και επιτυχία, παρακαλούμε να ενημερώσετε την Απεργιακή Επιτροπή της ΕΣΠΗΤ (Διοικητικό Συμβούλιο και Εκπρόσωποι Μεικτού Συμβουλίου) για τις ανάγκες περιφρούρησης της απεργίας στην εκδοτική επιχείρηση που εργάζεστε, από ειδική ομάδα συναδέλφων μας στην οποία μπορείτε βεβαίως και εσείς οι ίδιοι να δηλώσετε συμμετοχή.
Ενωτικά, δυναμικά, ισότιμα θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά και μαζικά την επίθεση στα δικαιώματά μας."