Αν όλα αυτά δεν είναι λόγος για ένα σωματείο να συγκαλέσει συνέλευση, να τα συζητήσει και να πάρει αποφάσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή εργαζομένων για να χαράξει μια γραμμή άμυνας, τότε τι άλλο περιμένουμε;
Κι όμως. Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβούλιου της ΕΣΠΗΤ απέρριψε την πρόταση που κατέθεσε μέλος του Δ.Σ. για σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και ενεργώντας με λογική κυβερνητικού συνδικαλισμού κωλυσιεργεί στην χάραξη μιας στρατηγικής αντιμετώπισης των καταιγιστικών μέτρων που αλλάζουν το χάρτη της εργασίας και στα περιοδικά.
Αλήθεια, γιατί φοβάται το προεδρείο της ΕΣΠΗΤ την προσφυγή στη βούληση των μελών του σωματείου μας; Τι περιμένει για να συγκαλέσει το ανώτατο όργανο της Ένωσης προκειμένου τα μέλη μας να αποφασίσουν ένα πρόγραμμα οργανωμένης δράσης για να μην περάσει πλήρως η ασυδοσία των αφεντικών;
Συνάδελφοι,
Ήδη σε μια σειρά εκδοτικές επιχειρήσεις οι εργοδότες, ενθαρρυμένοι από τα κυβερνητικά μέτρα, προχωρούν σε απολύσεις, συρρικνώσεις θέσεων εργασίας, μειώσεις μισθών, πιέσεις για ατομικές συμβάσεις. Τα ίδια ακριβώς βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι σε εκατοντάδες επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Είναι, λοιπόν, επιτακτικό και άμεσο καθήκον να ορθώσουμε ένα τείχος αντίστασης. Είναι αναγκαίο να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο με όλους τους συναδέλφους μας μέσα στις επιχειρήσεις που εργαζόμαστε, αλλά και με τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων.
Αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει αντικείμενο συζήτησης μιας μαζικής γενικής συνέλευσης. Μιας συνέλευσης που να δώσει τη δύναμη και την εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. να αντιπαρατεθεί σθεναρά με τις πιέσεις των εργοδοτών.
Καλούμε όλους όσους αντιδρούν στο ασφυκτικό κλίμα που δημιουργούν οι εργοδότες μας να ενώσουν μαζί μας τη φωνή τους.
Ζητάμε από το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ να βγει από την αφάνεια και να αντιμετωπίσει την επίθεση που δεχόμαστε.
Καλούμε κάθε συνάδελφο που συμφωνεί με τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης να απαντήσει σε αυτό το μήνυμα.