08 April 2011

Aπεργιακό δελτίο - Ενημέρωση από τις περιφρουρήσεις

Με σημαντική συμμετοχή απεργών από το σύνολο του χώρου των ΜΜΕ συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι περιφρουρήσεις στα μεγάλα 'μαγαζιά' του χώρου, σε αρκετά από τα οποία σημειώθηκαν τόσο χθες όσο και σήμερα προσπάθειες απεργοσπασίας, που εν πολλοίς αποκρούστηκαν επιτυχώς.
ΔΟΛ: Επιτυχημένη κρίνεται η παρέμβαση των απεργών, καθώς εκτός από μεγαλοστελέχη του Ομίλου, γραμματείς και 'φαρισαίους', ο βασικός όγκος των εργαζομένων άσκησε το δικαίωμά του στην απεργία, με μόνο μελανό σημείο -πάγια βέβαια τακτική των ιντερνετικών 'παραμάγαζων' των εφημερίδων- να υπάρχουν αναρτήσεις νωρίς το πρωί της Πέμπτης στον δικτυακό τόπο http://www.tanea.gr/.
Πήγασος: 'Θερμά' επεισόδια σημειώθηκαν στον όμιλο τόσο την Πέμπτη, όσο και το πρωί της Παρασκευής, όταν κυρίως διοικητικοί μέλη ή μη-μέλη Σωματείων προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο, ενώ ο διευθυντής της Interactive με το επιχείρημα ότι η εταιρεία είναι 'τεχνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών στο διαδίκτυο' και άρα δεν καλύπτεται από τα σωματεία του Τύπου προσπαθούσε με το ζόρι να πιέσει τον κόσμο να μπει για δουλειά. Τελικώς η είσοδος... επετράπη μόνο στον ίδιο.
Αττικές Εκδόσεις: Το σκληρότερο πρόσωπο της εργοδοσίας στον ιλουστρασιόν κόσμο του κ. Φιλιππόπουλου ο οποίος την Πέμπτη δεν δίστασε να καλέσει την Αστυνομία ζητώντας ονόματα και στοιχεία των παριστάμενων απεργών για να προχωρήσει προφανώς σε μηνύσεις (!). Η ένταση απεφεύχθη, καθώς το σύνολο των εργαζομένων που περιφρουρούσαν δεν έκαναν το... χατήρι στον μεγαλοεκδότη να χάσουν την ψυχραιμία τους. Ωστόσο, το σάιτ http://www.capital.gr/ δούλεψε κανονικά, με αναρτήσεις από το... σπίτι προφανώς, καθώς στο κτίριο δεν εισήλθε κανείς.
Εκτός από τα βασικά αυτά 'μέτωπα' στα οποία έγιναν περιφρουρήσεις, αρκετά ιντερνετικά 'μαγαζάκια', κυρίως οικονομικά, αλλά και αθλητικά αναρτούσαν ειδήσεις κανονικά. Στις επισκέψεις μελών της απεργιακής επιτροπής της ΕΣΗΕΑ σε αυτά, οι εργαζόμενοι -που κατά κανόνα πιέζονται να δουλέψουν σε ημέρες απεργίας, με το πρόσχημα ότι δεν είναι μέλη των Ενώσεων- εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους και τα παράπονά τους προς τις Ενώσεις για την μη κάλυψή τους που τους αναγκάζει να γίνουν απεργοσπάστες...
Οι ομάδες περιφρούρησης αυτή τη στιγμή μετακινούνται προς την ΕΣΗΕΑ όπου έχει προγραμματιστεί η απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή και το υπ. Εργασίας.