15 April 2011

OFF-ΤΗΕ-AIR ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η πολύμηνη απληρωσιά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής με τους εργαζόμενους πλέον να μιλούν για ομηρία (μέχρι σήμερα τους οφείλονται 6 ½ μισθοί από τον Οκτώβριο 2010).
Παράλληλα απολύτως καμία ευκαιρία δεν έχει αξιοποιηθεί ώστε να παρουσιαστεί από την δημοτική αρχή ένα επιχειρησιακό πλάνο για το Ραδιόφωνο στο πλαίσιο ενός κατά τα άλλα διαλόγου με καταληκτική προθεσμία για τη μετατροπή των δημοτικών ΜΜΕ σε ΑΕ στα τέλη Ιουνίου. Πάντως, ο δήμος ανακοινώνει μεγαλεπήβολα σχέδια για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Εξυπηρέτηση του Δημότη με τη λειτουργία δημοτικής τηλεόρασης μέσω διαδικτύου!
Δεν φτάνουν όμως όλα αυτά, ο «Επικοινωνία» εδώ και μία εβδομάδα είναι off. Όπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος της επιχείρησης, στις 7 Απριλίου άγνωστοι αφαίρεσαν μηχανήματα από τις εγκαταστάσεις του σταθμού στο Ποικίλο Όρος με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο σταθμός να λειτουργήσει! Κάπως αξιοπερίεργες είναι αυτές οι "συμπτώσεις" στα δημοτικά ΜΜΕ ( πριν περίπου ένα μήνα άγνωστοι είχαν κλέψει τον πομπό και από τον «Ξένιο»)
Νέος πρόεδρος της Ραδιοφωνίας (μετά τις δημοτικές εκλογές) είναι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν.Ιωνίας, Γρ. Παπαδάτος ο οποίος καταγγέλλει για τις δολιοφθορές την «μαφία του βουνού». Σε ο,τι αφορά στις οφειλές προς τους εργαζομένους ο ίδιος έχει δηλώσει ότι «δεν απολογείται για τα λάθη της απερχόμενης διοίκησης», επικαλούμενος συγκεκριμένα «γραφειοκρατικούς λόγους» για την εξόφληση των 3 μισθών του 2010 ως δαπάνες που δεν δικαιολογούνται από τον προυπολογισμό του 2011!
Την ίδια ώρα επιδόθηκαν οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις σε βάρος των προηγούμενων προέδρων της δημοτικής ραδιοφωνίας και προκατόχων του κ. Παπαδάτου (μετά από σχετικές μηνύσεις των εργαζομένων) για τη μη εμπρόθεσμη καταβολή δεδουλευμένων, με αυστηρά πρόστιμα για εργασιακές παραβάσεις.