09 May 2011

Να αντιδράσουμε δυναμικά στην πανελλαδική απεργία στις 11 Μαίου

Καλούμε τους εργαζόμενους συντάκτες του περιοδικού Τύπου να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία που πραγματοποιείται την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011, μαζί με τα άλλα σωματεία των ΜΜΕ.

Η επίθεση που έχουν εξαπολύσει στα εργατικά δικαιώματα κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ και εργοδοσία, στο όνομα του «δημόσιου χρέους», δεν έχει τελειωμό. Πρώτα ήταν το Σύμφωνο Σταθερότητας, μετά το Μνημόνιο σε 4 εκδόσεις, τώρα έρχεται το «Σύμφωνο για το Ευρώ» και σύντομα ανακοινώνεται το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» διαρκούς λιτότητας και λεηλασίας του κόσμου της εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ βιώνουν μια πρωτοφανή επίθεση από την εργοδοσία σε κάθε δικαίωμα: απολύσεις, λουκέτα, ατομικές συμβάσεις, μειώσεις μισθών, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, μπλοκάκι παντού. Οι συλλογικές συμβάσεις αμφισβητούνται απροκάλυπτα, με τον ΣΕΠΤ να απαιτεί νέες μειώσεις μισθών έως και 15%, πέρα από αυτές που επιβάλλουν οι μεγάλοι εκδότες του κλάδου στα μαγαζιά τους.
Σε εργασιακούς χώρους όπως τα πόρταλ επικρατούν συνθήκες γαλέρας, και δείχνουν το μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι εργοδότες του Τύπου. Τα ασφαλιστικά μας ταμεία βουλιάζουν, μαζί και τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, καθώς η εισφοροδιαφυγή και η εισφοροκλοπή γιγαντώνονται όπως και η λεηλασία των αποθεματικών από τους αντιασφαλιστικούς νόμους.
Την ίδια ώρα, οι εκδότες αποθρασυμένοι από το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο του μνημονίου κι από την όξυνση της κρατικής καταστολής σε κάθε κοινωνικό αγώνα, έχουν εξαπολύσει πογκρόμ επίθεσης στο δικαίωμα του συνδικαλισμού, απολύοντας συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, και όσους δεν υποκύπτουν στις αξιώσεις τους, επιστρατεύοντας την αστυνομία και τους δικαστές στις απεργίες μας, ακόμα και τους μπράβους τους. Η εργοδοτική τρομοκρατία όμως δεν κάμπτει τους εργαζόμενους. Αντίθετα, τροφοδοτεί γόνιμες αγωνιστικές διεργασίες στους χώρους δουλειάς, διακλαδικές συνελεύσεις, και μαχητικές απεργίες όπως στις Αττικές Εκδόσεις ή την ΙΜΑΚΟ, στέλνοντας μήνυμα στην εργοδοσία ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί από τη συλλογική μας δράση. Απέναντι σε όλα αυτά, οι εργαζόμενοι μπορούμε να αντιτάξουμε την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή μας αντίσταση, μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και όλο τον κόσμο της εργασίας, που μάχεται για την ανατροπή της επίθεσης.

Απαιτούμε:


• Να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς


• Να σταματήσουν οι προσπάθειες των εργοδοτών για μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων


• Να σταματήσουν οι απολύσεις και να επιστρέψουν άμεσα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι σε Αττικές και ΙΜΑΚΟ στη δουλειά τους


Αποφασίζουμε:


- Συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 11/5


- Τρίωρη στάση εργασίας στις 19/5, και συγκέντρωση, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για την ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων στις Αττικές Εκδόσεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 11.00 πμ