31 May 2011

Αυτό κι αν είναι πούλημα!…


Σημαντικό αριθμό εργαζομένων μαθαίνουμε ότι περικόπτει η εταιρεία 4π (RAM, HiTECH, National Geographic). Ο τρόπος είναι η μη ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που από ό,τι φαίνεται είχε πολλές. Όλοι όμως αυτοί οι συμβασιούχοι που τώρα απολύονται, κάλυπταν μόνιμες ανάγκες, σε βαθμό που τώρα να ζητείται από τους εναπομείναντες 10ωρη εργασία.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της 4π έχει απλήρωτους επί μήνες εξωτερικούς συνεργάτες που ασχολούνταν με τα βιβλία που εκδίδει παράλληλα με τα περιοδικά. Σημειώνεται επίσης ότι πριν από 10 μέρες περίπου, η διοίκηση ενημέρωσε τους εργαζομένους ότι θα προχωρήσει σε σύστημα εκ περιτροπής εργασίας από τις επόμενες μέρες, σε συνέχεια της περικοπής μισθών που είχε κάνει πριν από λίγους μήνες. Για να αποδείξει για άλλη μία φορά ότι οι εργοδότες δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

Οι εργαζόμενοι, σε συνέλευση που έγινε την περασμένη Παρασκευή 27/5 ζήτησαν από την ΕΣΠΗΤ να πάει τη Δευτέρα στα γραφεία της εταιρείας για να γίνει συνάντηση με τον εργοδότη και να ακολουθήσει νέα συνέλευση για να αποφασιστούν τα παραπέρα πρακτικά βήματά τους. Μη ρωτάτε τι έγινε… Την περασμένη Παρασκευή δεν παραβρέθηκε κανένας από το προεδρείο της ΕΣΠΗΤ (αδιαφορώντας πλήρως), και όσο για τη Δευτέρα… όλοι περιμένουν να κλειστεί ένα ραντεβού «εντός της εβδομάδας».

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι έχουν μείνει μόνοι απέναντι στο αφεντικό και οι συμβασιούχοι μετράνε σήμερα Τρίτη την τελευταία τους μέρα στη δουλειά… Και όλοι αναμένουν το «εντός της εβδομάδας» ραντεβού…