14 July 2011

Διαδήλωση στη Μητροπόλεως για τις απολύσεις στον Flash

Μια μαχητική συγκέντρωση και διαδήλωση προς το κεντρικό βιβλιοπωλείο του ομίλου Κυριακίδη στη Μητροπόλεως ήταν η σημερινή συνέχεια των κινητοποιήσεων που κάνουν οι τεχνικοί ραδιοφώνου τις τελευταίες εβδομάδες, διαμαρτυρόμενοι για τις μαζικές απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει ο όμιλος στο ραδιοσταθμό Flash 96.
Οι δεκάδες απολύσεις των τελευταίων εβδομάδων στο ραδιοσταθμό συνεχίστηκαν την Τρίτη 12 Ιούλη, όταν η διοίκηση απέλυσε άλλους τρεις τεχνικούς, έναν δημοσιογράφο και μία διοικητική υπάλληλο, όπως λέει στην ανακοίνωσή της η ΕΤΕΡ, που σημειώνει ότι «ο όμιλος Κυριακίδη εκτελώντας το συμβόλαιο θανάτου του ιστορικού ραδιοσταθμού, προχωρεί και προσπαθεί πατώντας επί πτωμάτων εργαζομένων, να παραδώσει στα χέρια των εντολοδοτών του το ραδιοσταθμό ελεύθερο προσωπικού. Πρακτική που συνάδει με την “επιχειρηματική” του δραστηριότητα: αγόραζε και στη συνέχεια έκλεινε περιοδικά και εφημερίδες. Την πρακτική του ΔΝΤ και της κυβέρνησης βιώνουν και οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού».
Στον Flash είναι πλέον καθημερινές οι στάσεις εργασίας δημοσιογράφων και τεχνικών, που όπως λένε «είναι μονόδρομος και θα εμπλουτιστούν και με άλλες δράσεις».