25 January 2012

Στο άρθρο 99 και η ΙΜΑΚΟ;

Ενώ το ζεύγος Κωστόπουλου απολαμβάνει τη δημοσιότητα (με το αζημίωτο) της τηλεόρασης, οι εργαζόμενοι στα Μέσα της ΙΜΑΚΟ μαθαίνουν από τις διάφορες ιστοσελίδες ότι ετοιμάζεται προσφυγή στο άρθρο 99. Απλήρωτοι για μήνες, οι εργαζόμενοι μοιάζει να ζουν μέρες. Alter.
Ήδη, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος κάλεσε σε εμπάργκο φωτογραφιών στα περιοδικά της εταιρείας, απαιτώντας να πληρωθούν δεδουλευμένα πολλών χιλιάδων ευρώ και μάλιστα προηγούμενων ετών, ενώ πολλές επιταγές που έχουν δοθεί σε φωτογράφους αποδεικνύονται ακάλυπτες.
Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας κήρυξε ήδη 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή στους τρεις ραδιοσταθμούς του συγκροτήματος NITRO RADIO, SFERA και DERTI, διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων, την απόδοση στην ΕΤΕΡ των συνδρομών που παρακρατά από τους εργαζόμενους μέλη της η εταιρείας και την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων.
Οι εργαζόμενοι της ΙΜΑΚΟ αλλά και όλων των ΜΜΕ πρέπει να «διδαχτούμε» από την εμπειρία ανάλογων εκδοτικών συγκροτημάτων, όπως η Ελευθεροτυπία αλλά και τα μαγαζιά των Κουρή-Γιαννίκου (Άλτερ, Επενδυτής, Τίβο κ.α.). Καμία συναίνεση στην κλοπή των μισθών μας! Αλλιώς θα χάσουμε πολλαπλάσιους μισθούς. Να αγωνιστούμε για όλα όσα μας κλέβουν, για τον πλούτο που μας ανήκει!


Ερώτηση: η ΕΣΠΗΤ έχει λάβει γνώση της κατάστασης; Προγραμματίζει κάποια κινητοποίηση; Ή άλλη μια επιχείρηση του περιοδικού τύπου διά του άρθρου 99 θα φορτώσει χρέη στις πλάτες των εργαζομένων;