09 January 2012

Απόφαση σκάνδαλο για την Ελευθεροτυπία



Tο δικαστήριο παγώνει τις απαιτήσεις των εργαζομένων

Με μια καθαρά αντεργατική απόφαση το δικαστήριο έδωσε την προστασία του στην Χ.Κ.Τεγόπουλος Α.Ε. μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις 15 Φεβρουαρίου. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται απλήρωτοι επί σειρά μηνών και έχουν στα χέρια τους αποφάσεις δικαστηρίων για να εισπράξουν τις απαιτήσεις τους, δεν θα μπορέσουν να τις εκτελέσουν μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση της προσφυγής της επιχείρησης στο άρθρο 99.
 Η πραγματικά απαράδεκτη αυτή απόφαση, που αποτελεί σκάνδαλο για τα δικαστικά δεδομένα, έρχεται σε αντίθεση και με το πνεύμα του Πτωχευτικού Δικαίου, αφού υποτίθεται ότι η όποια διευκόλυνση και προστασία παρέχεται σε μια εταιρεία που προσφεύγει στο άρθρο 99 για κοινωνικούς λόγους που σχετίζονται με τους εργαζόμενούς της. Αποδεικνύεται έτσι και ο πραγματικός λόγος ύπαρξης αυτής της νομοθεσίας, που δεν είναι άλλος από την προστασία των επιχειρήσεων έναντι των εργαζομένων τους.
Φαίνεται ότι η μνημονιακή κυβέρνηση μαζί με όλες τις περικοπές αποδοχών και τις άλλες διευκολύνσεις που παρέχει στους εργοδότες, προχωρά στη σκλήρυνση της νομοθεσίας και την άμεση παρέμβαση στη λειτουργία της δικαιοσύνης, που πλέον δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα στην έκδοση αντεργατικών αποφάσεων.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο με τους αγώνες τους μπορούν να ανατρέψουν αυτή την πολιτική και να απορρίψουν στην πράξη τις όποιες δικαστικές ή άλλες προστασίες προσφέρονται στην εργοδοσία.