14 February 2012

Αναζητήστε το απεργιακό φύλλο των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία


Αύριο Τετάρτη 15/2 οι απεργοί – εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία θα βρεθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων, διεκδικώντας την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους (απλήρωτοι μισθοί, θέσεις εργασίας, αποζημιώσεις κ.λπ.) ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να υπαχθεί στο αντεργατικό άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται για περισσότερους από δυο μήνες σε απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας απλά να πληρώνονται, επέλεξαν αυτή τη μέρα για να κυκλοφορήσουν τη δική τους έκδοση, δηλώνοντας παρόντες στην ενημέρωση και ενεργοί ενάντια στην απαξίωση που τους οδηγεί η στάση της εργοδοσίας.
Χρέος όλων μας να στηρίξουμε την προσπάθεια των απλήρωτων εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας, αναζητώντας το απεργιακό φύλλο στα περίπτερα, ενισχύοντας ηθικά και οικονομικά έναν αγώνα που πρέπει να κερδηθεί από την πλευρά των εργαζομένων.
Στην εποχή της ισοπέδωσης από τα Μνημόνια και τις αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης, της τρόικας και των αφεντικών η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι.