15 May 2012

Μαζική διαδήλωση κατά των απολύσεων στον Πήγασο



Εκατοντάδες εργαζόμενοι από το χώρο των ΜΜΕ και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν την Δευτέρα το απόγευμα στο σταθμό του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και λίγο αργότερα πορεύθηκαν προς τις εγκαταστάσεις του Πήγασου, διαμαρτυρόμενοι για την αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ραδιοφωνικού σταθμού «SENTRA FM», η οποία συνεχίζει την τακτική των εκκαθαρίσεων με απολύσεις συναδέλφων. Το παρών έδωσαν συνδικαλιστές από τα σωματεία του Τύπου, εργαζόμενοι των ΜΜΕ και κάτοικοι από τις γύρω περιοχές. Ήταν μια από τις πιο μαζικές διαδηλώσεις έξω από εκδοτικό συγκρότημα των τελευταίων χρόνων. Κυριάρχησαν συνθήματα όπως «Το δίκιο το έχουν του Sentra οι απεργοί - πίσω ρουφιάνοι εργοδοτικοί» και «Χωρίς εσένα ο Μπόμπολας σιωπά - εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό, η διεύθυνση του οποίου προωθεί τη συρρίκνωση του ενημερωτικού προγράμματος και την περικοπή των νόμιμων αμοιβών των δημοσιογράφων, που εργάζονται σε αυτόν.
Οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα Μπόμπολα απαιτούν την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων, την καταβολή όλων των νομίμων αποδοχών και την άμεση αποκατάσταση του ενημερωτικού προγράμματος του σταθμού.