30 May 2013

Περί της ειδικής συμβολής του ΔΟΛ στην κοινωνική ευημερία!

Δεν χρειάζεται να πάρουμε τους μισθούς μας τώρα, λέει η ανακοίνωση του “ανθρώπινου δυναμικού” του ΔΟΛ. Μπορούμε να περιμένουμε τον άλλο μήνα. Το ίδιο άλλωστε δεν έκαναν και τον περασμένο -έστω και με χρύσωμα, τότε, το “δώρο του Πάσχα”; Και η απλήρωτη εργασία θα συνεχίσει, όπως μας διευκρίνισε ο διευθυντής του Βήματος.
Παράνομο; Ασφαλώς. Αλλά ένα γνήσιο “μνημονιακό” μέσο που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να εφαρμόσει και αυτό τη γενικευμένη παρανομία και “ανομία” που επιβάλλουν οι τρόϊκες, όπως ακριβώς το κάνουν στην ΕΡΤ και όπως το έχουν κάνει και οι περισσότεροι εργοδότες. Είναι, άλλωστε, “αθέμιτος” ανταγωνισμός, πλήγμα στην “ανταγωνιστικότητα” που λέει η Ευρώπη, να πληρώνει ένας εργοδότης τους εργαζομένους του! Για αυτό και τα μεγάλα συγκροτήματα (Μπόμπολα, Ψυχάρη -έρχεται και ο Αλαφούζος) έχουν σχεδιάσει να δώσουν την τελευταία καθοριστική πινελιά στη γενικευμένα απλήρωτη εργασία.
Την ίδια μέρα ανακοινώνουν, με επίσημο τρόπο (από τη διεύθυνση του Βήματος), ότι έρχεται νέα “αναδιάρθρωση” -δηλαδή περαιτέρω εντατικοποίηση και νέες απολύσεις. Οι σχεδόν 900 άνθρωποι που έχουν διωχθεί από τον οργανισμό με τις προηγούμενες μνημονιακές “αναδιαρθρώσεις” δεν αρκούν, λέει: μπορείτε και άλλο να “αναδιαρθρωθείτε”, να “απελευθερώσετε” και άλλο ανθρώπινο “δυναμικό”! Γιατί να χρειαζόμαστε -σου λέει- ειδικευμένο προσωπικό, άλλο για Τα Νέα, άλλο για Το Βήμα, άλλο για το ιντερνέτ, άλλο για το .PDF και το “κιόσκι”, κ.ο.κ.! Τις ίδιες ανοησίες, άλλωστε, δεν γράφουν όλα αυτά τα “μέσα” -αναπαράγοντας το ένα το άλλο και όλα μαζί ό,τι ζητούν οι τρόϊκες -αλλά, προς Θεού, χωρίς έλεγχο; Λίγοι, a la carte, εργαζόμενοι των 300 ευρώ (όταν και αν έχει!) μπορούν να κάνουν τη «δουλειά»!
Για να γιορτάσει ο οργανισμός τις νέες αυτές κατακτήσεις της μνημονιακής ανταγωνιστικότητας στους εργαζομένους του, στέλνει το διευθυντή του ΒήμαFM να οργανώσει φιέστες στα Μέγαρα Μουσικής: όχι για να συνδράμει τους δικούς του εργαζομένους που μένουν απλήρωτοι!, Όχι, αυτό θα ήταν “εγωιστικό”. Θέλει να προσφέρει “κοινωνικά”, σε όλη την αναδυόμενη κοινωνία άστεγων, εξαθλιωμένων, απλήρωτων, άνεργων και ετοιμοθάνατων. Με “αλληλεγγύη”, η “προσφορά” του ΔΟΛ σε αυτά τα στρώματα είναι σε είδος, με το δικό του προσωπικό! Για αυτό φαίνεται εξασφάλισε και την “αλληλέγγυα” χρηματοδότηση των διάφορων χρυσωρυχείων, Χαλκιδικής, και άλλων!
Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, τους ίδιους εργαζόμενους, αλλά και την ελληνική κοινωνία, που της αξίζει η ενημέρωση για την ειδική συμβολή του ΔΟΛ στην κοινωνική δυστυχία. Όπως το απέδειξαν, άλλωστε, χρόνια τώρα, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς, δεν έχουν όριο οι ίδιοι, στην απληστία και στον κανιβαλισμό τους...
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ
29/5/2013