12 June 2013

Πραξικόπημα στην ενημέρωση - Λουκέτο στην ΕΡΤ

Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ - Όλοι στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για να υπερασπιστούμε την περιουσία του ελληνικού λαού - Τίποτα δημόσιο στα χέρια της τρόικας


Με πρωτοφανείς διαδικασίες και χουντικά διατάγματα η κυβέρνηση ξεκίνησε από την ΕΡΤ τη διάλυση του δημόσιου πλούτου. Οι 2.900 υπάλληλοι της ΕΡΤ προσφέρονται βορά για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της τρόικας. Μια δημόσια περιουσία που πληρώνει ο ελληνικός λαός κλείνει και χαρίζεται στα ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονται τις συχνότητες ραδιοφώνου και τηλεόρασης.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αλλά και όλος ο ελληνικός λαός από την πρώτη στιγμή και σε όλη την Ελλάδα υπερασπίζονται το δικαίωμα στην ενημέρωση, τη δημόσια περιουσία και το δικαίωμα στην εργασία. Η τρικομματική κυβέρνηση πρέπει να λάβει την απάντηση που χρειάζεται σε αυτή την ληστρική επιδρομή και το ξεπούλημα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα του Τύπου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν από τα Μέσα που εργάζονται την πληροφόρηση που επιχειρεί να διακόψει βίαια η κυβέρνηση, "κατεβάζοντας" το σήμα της ΕΡΤ, αλλά και εμποδίζοντας με κάθε τρόπο την αναμετάδοσή του από άλλα ΜΜΕ. Οι συνάδελφοί μας στην ΕΡΤ δεν είναι μόνοι. Ο αγώνας τους είναι αγώνας για την ενημέρωση, αγώνας για τη δημοκρατία.