02 May 2007

5 μήνες φυλακή στον ΓΓ της ΕΣΗΕΑ!

Η πρωτοφανής απόφαση καταδίκης σε πέντε μήνες φυλάκιση του γενικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη, επειδή «τόλμησε» να συμμετάσχει στην περιφρούρηση της απεργίας των δημοσιογράφων στις 16/7/2004, στο ραδιoσταθμό Σκάι, αποτελεί έναν ακόμα κραυγαλέο δείγμα δικαστικής-κρατικής τρομοκρατίας. Πλέον, δεν διστάζουν να αμφισβητήσουν ευθέως το κατοχυρωμένο, από το σύνταγμα αλλά και τους κοινωνικούς αγώνες, δικαίωμα στην απεργία και την περιφρούρησή της. Το γεγονός πως το δικαστήριο-παρωδία δεν δέχθηκε να εξετάσει τους μάρτυρες υπεράσπισης του συναδέλφου, και αρκέστηκε στους ισχυρισμούς των εναγόντων και μοναδικών μαρτύρων κατηγορίας -επίσης «συναδέλφων» Παπαδημητρίου, Μπότσαρη, Μαζαράκη- αποτελεί ακόμη μια απόδειξη της συστράτευσης της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης» στο πλευρό της εργοδοσίας και της συνολικότερης απόπειρας καταστολής και φίμωσης κάθε ανυπάκουης φωνής ή πράξης ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Μετά τις «ζαρντινιέρες» και τα κινούμενα στρατιωτάκια του Πολύδωρα, μετά τα ανοιγμένα κεφάλια δεκάδων φοιτητών και τους 49 αγωνιστές φοιτητές που σύρονται στα δικαστήρια, μετά την παλιότερη επιστράτευση των ναυτεργατών και την πρόσφατη κήρυξη παράνομης της απεργίας των εργαζόμενων στον ΟΤΕ -για πρώτη φορά!-, η κυβέρνηση με την αρωγή του συνόλου των οργάνων της κρατικής και δικαστικής καταστολής, επιδράμει εναντίον των δημοκρατικών δικαιωμάτων, αμφισβητεί κατοχυρωμένες ελευθερίες, ξετυλίγει το «συρματόπλεγμά» της γύρω από όσους αρνούνται να «συνετιστούν» με την καθεστωτική πολιτική.

Η απόφαση του δικαστηρίου «πετάει το γάντι» στα σωματεία στο χώρο του Τύπου (και όχι μόνο), που όλο το τελευταίο διάστημα αρνούνται επίμονα να οργανώσουν τις αντιστάσεις και τον αγώνα των εργαζόμενων που βιώνουν τη φτώχεια, την ανεργία, την απόλυση, την εντατικοποίηση και την εργοδοτική ασυδοσία. Αυτή η καταδίκη διαμηνύει ότι μια μελλοντική κινητοποίηση στα ΜΜΕ, που θα τολμήσει να αμφισβητήσει τα θέσφατα του νεοφιλελευθερισμού και της εργοδοσίας, θα αντιμετωπιστεί με ακόμη πιο κατασταλτική κυνικότητα.

Φυσικά, λογαριάζουν χωρίς τους εργαζόμενους! Το σύνολο των εργαζομένων οφείλει μπροστά σε αυτές τις ευθείες επιθέσεις του κεφαλαίου, να ορθώσει το ανάστημά του, να υπερασπίσει δυναμικά το δικαίωμα στον αγώνα, στην απεργία και στην περιφρούρησή της. Οφείλουμε να συμπορευτούμε με τους ανυπότακτους καταληψίες φοιτητές, να αγωνιστούμε με τους εκπαιδευτικούς ενάντια στην επιχειρηματικοποίηση των ΑΕΙ και με όλους τους εργαζόμενους ενάντια σε όλα όσα μας στερούν στη ζωή και τη δουλειά, αμφισβητώντας τους «φραγμούς» και τις «κόκκινες ζώνες» που μας θέτει το κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας!
Όχι στην καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων
Η ποινικοποίηση των αγώνων και της απεργίας δεν θα περάσει
Αλληλεγγύη στο διωκόμενο συνάδελφο και στους 49 δικαζόμενους φοιτητές
2 Απρίλη 2007