09 June 2008

Ο ΣΙΟΥΦΑΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΕΣΥ


Με συνθήματα και το ξεδίπλωμα πανό, διακόπηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 6 Ιουνίου οι εργασίες της πρώτης μέρας του συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ που διεξήχθη στην Αθήνα. Αφορμή ήταν η παρουσία του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα που θέλησε να απευθύνει χαιρετισμό αλλά κάτω από τις γενικές αποδοκιμασίες με την ιδιότητά του ως μέλους μιας κυβέρνησης που περνάει τις ασφα-ληστρικές μεταρρυθμίσεις, διέκοψε τον λόγο του και έφυγε φανερά ενοχλημένος.
Eπεισόδιο σημειώθηκε, όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη κουμπουροφόρου στην αίθουσα, που ακολούθως έγινε γνωστό ότι ήταν της φρουράς του Σιούφα και απομακρύνθηκε, μαζί του, υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των παριστάμενων δημοσιογράφων.
Την πρωτοβουλία της παρέμβασης είχαν Τέσσερα σχήματα: «Ασύνταxτος Τύπος» (ΕΣΗΕΜΘ), «ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ – Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Συντακτών» (ΕΣΠΗΤ), «Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο» (ΕΣΗΕΑ), «Ενωτικός Συνδυασμός Financial Crimes» (ΕΣΗΕΑ), των οποίων το παράδειγμα ακολούθησαν και άλλοι συνάδελφοι που συμμετέχοντας στην παρέμβαση, ουσιαστικά έδιωξαν τον Σιούφα από την πίσω πόρτα, χαλώντας τις «παράτες» του απερχόμενου δ.σ. της ΠΟΕΣΥ.
Ξεδιπλώθηκαν τρία πανό, φωνάζονταν διαρκώς συνθήματα, και μετά από είκοσι λεπτά ο Σιούφας αποχώρησε. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν:
“ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΕΤΙΡΕ - ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ”,
“ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΌ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ-ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΤΡΑΛΙΑ”,
“ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ-ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ”,
“ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΤΑΞΙΚΟ-ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ”


Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα δεν «έπαιξε» στα μέσα ενημέρωσης, αφού από την πρώτη στιγμή έπεσαν τηλέφωνα για να ειδοποιηθεί πρωτίστως η διοίκηση της ΕΡΤ (που κάλυπτε το θέμα με συμβασιούχο συνάδελφο δημοσιογράφο και ενοικιαζόμενο συνεργείο τεχνικών!) και δευτερευόντως όλοι οι υπόλοιποι διευθυντές των ιδιωτικών καναλιών να μην πουν και να μη δείξουν τίποτε.