03 June 2008

H ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

H Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Συντακτών στην ΕΣΠΗΤ «ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ» καταγγέλλει την τρομοκρατική απόλυση του συναδέλφου δημοσιογράφου Τάσου Τατάρογλου, ο οποίος εργαζόταν στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Νέου Ηρακλείου, «Επικοινωνία 94FM». Ο συνάδελφος ήταν εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζόμενων συντακτών του σταθμού στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Όχι τυχαία, λοιπόν, ο δήμαρχος-εργοδότης επέλεξε στο πρόσωπό του να χτυπήσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης, ένα δικαίωμα που όλο και πιο συχνά βάλλεται από την εργοδοσία, τη δικαστική εξουσία, το κράτος και την κυβέρνηση.

Χαιρετίζουμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συναδέλφων μας, συντακτών, τεχνικών και υπαλλήλων του ραδιοσταθμού, που από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης της τρομοκρατικής απόλυσης, αρνήθηκαν να δεχθούν «τετελεσμένα γεγονότα» και προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη του Τ. Τατάρογλου, αλλά και το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης, της ελευθερίας του λόγου και των αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, ενάντια στην ελαστική εργασία και τη μερική απασχόληση που έχει επιβάλει η δημοτική Αρχή.

Καλούμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών ενώσεων του κλάδου (ΕΣΠΗΤ-ΕΣΗΕΑ κ.ά.) να ταχθούν ολόπλευρα στο πλευρό του απολυμένου και των εργαζομένων του «Επικοινωνία 94FM», στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα τους.