22 August 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ρ/Σ ΑΝ. ΛΙΟΣΙΩΝ "ΞΕΝΙΟΣ"

Πραγματοποιήθηκε χθες, 19 Αυγούστου του 2008, Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στον ραδιοσταθμό Ξένιο, με παρόντα και μέλη από τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ, η οποία εξέτασε τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει για τους εργαζόμενους του σταθμού από τις αντικείμενες στο νόμο μεθοδεύσεις του Δημάρχου Άνω Λιοσίων. Η Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει ταχύτατα, σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα σωματεία και το Διασωματειακό, στην ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα στον Ξένιο και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του και η αξιόπιστη ενημέρωση των δημοτών των Άνω Λιοσίων.
Τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού ζουν συνεχώς μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας, απειλών, πιέσεων και εκφοβισμών που διαταράσσουν την εργασιακή και ψυχική τους ηρεμία και προσβάλλουν την προσωπικότητά τους. Ο Δήμαρχος κύριος Χρήστος Παππούς, (παρ)ερμηνεύοντας κατά το δοκούν το νόμο και παραβιάζοντας κατάφωρα το εργατικό Δίκαιο, έχει επιδοθεί σε μια συστηματική προσπάθεια αλλαγής των όρων εργασίας των εργαζομένων στον Ξένιο χωρίς τη θέλησή τους, πράγμα προφανώς παράνομο. Τα μέσα που χρησιμοποιεί για να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν αυτή την αλλαγή και οι απειλές ότι όσοι δεν …συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις (!) θα απολυθούν, έχουν δημιουργήσει μιαν αφόρητη κατάσταση στο σταθμό η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ας αντιληφθεί επιτέλους ο κύριος Παππούς ότι ραδιοσταθμός χωρίς Υπαλλήλους, Συντάκτες και Τεχνικούς δεν υφίσταται.
Κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον Ξένιο όλοι συμφώνησαν πως οι δημότες των Άνω Λιοσίων δικαιούνται να πληροφορηθούν τα τεκταινόμενα στον δημοτικό τους ραδιοσταθμό, μιας και δεν διακυβεύονται μόνο τα εργασιακά δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων, αλλά και η δική τους ενημέρωση που εξαρτάται από τη διαφανή και ομαλή λειτουργία του ραδιοσταθμού του Δήμου τους.
Παράλληλα με την ενημέρωση των δημοτών των Άνω Λιοσίων για την κατάσταση που επικρατεί στον Ξένιο, στη Συνέλευση των εργαζομένων διατυπώθηκαν προτάσεις και για απεργιακές κινητοποιήσεις, επισχέσεις εργασίας και λειτουργική κατάληψη της συχνότητας. Είναι βέβαιο ότι, αν η αδιαλλαξία και η ασυδοσία της άλλης πλευράς συνεχιστεί, η υλοποίηση ορισμένων από τις προτάσεις αυτές ή και του συνόλου τους θα είναι, για τους εργαζόμενους και για τα σωματεία τους που τους στηρίζουν, μονόδρομος.
Ζητάμε από κάθε αρμόδιο να παρέμβει για την αποκατάσταση της νομιμότητας στον ραδιοσταθμό. Ο Πρόεδρος του ΕΣΡ, οι Υπουργοί Εσωτερικών, Επικρατείας και Απασχόλησης καλούνται να σταματήσουν τη χιονοστιβάδα των αντεργατικών κινήσεων και αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Άνω Λιοσίων, και ειδικά του Δημάρχου Χρήστου Παππού, που μόνο στόχο έχουν την καταπάτηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ) και την ευρύτερη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Οι ΣΣΕ και τα δικαιώματά μας είναι αδιαπραγμάτευτα. Οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού, σε πλήρη συμπαράταξη με τις Ενώσεις μας και μέσω του συντονιστικού ρόλου της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, θα απαντήσουμε καίρια και άμεσα με τους τρόπους που εμείς πιστεύουμε ότι διασφαλίζουν την εργασιακή μας ζωή.

Για τους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού:
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ του ραδιοσταθμού Ξένιος και αντικαθιστών τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Τεχνικών του ραδιοσταθμού Ξένιος: Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Συντακτών του ραδιοσταθμού Ξένιος: Κώστας Γεωργακόπουλος
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Υπαλλήλων του ραδιοσταθμού Ξένιος: Νεκτάριος Τρίκας

Άνω Λιόσια 20 Αυγούστου 2008