12 September 2008

Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ


Μια πρώτη αγωνιστική απάντηση στα νέα εξοντωτικά αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης έδωσαν εκατοντάδες εργαζόμενοι από μια σειρά πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων εργαζομένων την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις εργατικές διαδηλώσεις του Σαββάτου κατά την διάρκεια των εγκαινίων της 73ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Στην κινητοποίηση από το χώρο των εργαζόμενων συντακτών έδωσαν το «παρών» συνάδελφοι που κρατούσαν και το πανό που ανέγραφε «Όλο και περισσότερο φτωχοί, όλο και περισσότεροι φτωχοί, Ανατροπή της φοροληστρικής επιδρομής». Δυστυχώς, και σε αυτή την κινητοποίηση απουσίαζε η επίσημη ΕΣΠΗΤ, αλλά και οι άλλες ενώσεις από το χώρο των ΜΜΕ, που παρά το γεγονός ότι την ίδια στιγμή ψηφιζόταν στη βουλή το αντιλαϊκό νομοσχέδιο Αλογοσκούφη, αυτές επέλεξαν την απραξία.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι με τη νέα ληστρική επιδρομή στα εργατικά δικαιώματα που εξαπολύει θα καταφέρει να «παγώσει» κάθε διάθεση των εργαζόμενων για αντίσταση και ανατροπή των σχεδίων της. Ωστόσο, δυναμώνει η αίσθηση στους εργαζόμενους ότι «δεν πάει άλλο», ότι «πρέπει να βγούμε στους δρόμους». Όχι όμως με τις «λευκές σημαίες» της υποταγής και της συναίνεσης του κυρίαρχου συνδικαλισμού. Αλλά μέσα από μια επίπονη προσπάθεια να ξαναζωντανέψουμε τα σωματεία και τις ενώσεις μας, να τα κάνουμε κύτταρα πραγματικής συζήτησης, ενημέρωσης και αγωνιστικής δράσης για να σπάσει η μοιρολατρία και η αίσθηση παντοδυναμίας της εξουσίας, να ανατραπεί η κυρίαρχη αντεργατική πολιτική.

Προς αυτή την κατεύθυνση δεσμεύεται ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ.