20 October 2008

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.00 ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΜΑΡΝΗ

Η ΕΣΠΗΤ καλεί όλους τους συντάκτες που εργάζονται στα περιοδικά έντυπα (περιοδικά-μη ημερήσιες εφημερίδες) και ειδησεογραφικά portals όλης της χώρας, να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008.
ΖΗΤΑΜΕ
1. Την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νόμου που εκτός των άλλων στρεβλώσεων, οδηγεί στη δήμευση του 10% των πόρων των Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
2. Την διεκδίκηση από κοινού με τις άλλες Ενώσεις στο χώρο των ΜΜΕ με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τη δημιουργία ενιαίου Ταμείου όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με διασφάλιση των κεκτημένων και ταυτόχρονη ένταξη και αναβάθμιση όλων των παροχών στο ανώτατο σημερινό επίπεδο για όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
3. Την απόσυρση κάθε διάταξης που αφορά τους νεόπτωχους συναδέλφους, οι οποίοι απασχολούνται με ΔΠΥ με ψευδεπίγραφες συμβάσεις.
4. Τη συνέχιση της υπαγωγής στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα ΜΜΕ και τη διεύρυνση της υπαγωγής στα Βαρέα και Ανθυγιεινά νέων ειδικοτήτων συναδέλφων που το δικαιούνται.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΡΝΗ & ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ.