27 October 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΜΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΜΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Θ. ΚΑΠΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗΣ.





"Μια ακόμη ωμή εκδήλωση εργοδοτικής αυθαιρεσίας συνιστά η απόλυση του Θανάση Κάππου, υποψήφιου με το ψηφοδέλτιο του Αριστερού Ριζοσπαστικού ΜΜΕτώπου στις τελευταίες εκλογές για το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, από την εκδοτική επιχείρηση του Π. Μαυρίκου, φερόμενου νομικά ως νυν ιδιοκτήτη των τίτλων εφημερίδων «Ακρόπολις», «24 Ώρες», «Επικαιρότητα», τις οποίες και εκδίδει καθημερινά, όπως και σειράς άλλων εντύπων και ειδικών ενθέτων. Αιτία της απόλυσης, σύμφωνα με τον ίδιο τον εργοδότη, ήταν το γεγονός ότι ο συνάδελφος «συνδικαλίζεται και ξεσηκώνει το προσωπικό»!

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανησυχητικά μηνύματα, που έρχονται από τους χώρους δουλειάς και μαρτυρούν τον πολλαπλασιασμό από την πλευρά των αφεντικών – δεξιών, κεντρώων και «αριστερών» – των εκβιασμών, των απειλών ή ακόμη και των απολύσεων εργαζομένων, απλώς και μόνο επειδή τόλμησαν να απεργήσουν ή να διεκδικήσουν να νόμιμα δικαιώματά τους. Αποδεικνύεται, έτσι, ότι οι εποχές των «συναινετικών κινητοποιήσεων» στα ΜΜΕ φτάνει στο τέλος της και θα ακολουθήσουν σκληρές αναμετρήσεις, ακόμη και για τα θεωρούμενα ως «αυτονόητα».

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αντί να αναλώνεται σε πολύωρες διαδικαστικές συνεδριάσεις, οφείλει να παρέμβει αποφασιστικά και να σταματήσει ανάλογα φαινόμενα, όπου κι αν αυτά εκδηλώνονται. Έχει υποχρέωση να συμπαρασταθεί άμεσα και εμπράκτως σε όσους συναδέλφους πλήττονται – όχι με λόγια, αλλά με έργα – και να απαιτήσει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Πρέπει να μεριμνήσει για την οργάνωση ουσιαστικής και αποτελεσματικής αντίστασης στην επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, η οποία θα ενταθεί εξαιτίας και της κρίσης.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου Θανάση Κάππου. Ζητάμε από τα συνδικαλιστικά όργανα να σταθούν στο πλάι των συναδέλφων του στη συγκεκριμένη επιχείρηση, οι οποίοι πέφτουν θύματα καθημερινής και σκληρής εκμετάλλευσης, χωρίς να αμείβονται και να ασφαλίζονται με βάση τα όσα προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις. Θα διεκδικήσουμε την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και ενσήμων από την πλευρά του συγκεκριμένου εργοδότη – όπως και από καθέναν που χρωστά.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη « γαλέρα» και τον εργασιακό μεσαίωνα στα ΜΜΕ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, αξιοπρεπείς αμοιβές, ασφάλιση για όλους, αντικειμενική ενημέρωση για τους εργαζόμενους.