28 November 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΕΤ & ΕΤ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

Όλο και συχνότερα και σε όλο και περισσότερα μαγαζιά του Τύπου, οι εργοδότες χρησιμοποιούν την διεθνή οικονομική κρίση ως δικαιολογία, για να περάσουν τα αντεργατικά τους μέτρα, να προχωρήσουν σε απολύσεις και να περιορίσουν το κόστος τους. Παρακάτω δημοσιεύουμε επιστολή των συντακτών στον Ελεύθερο Τύπο και τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής που δηλώνουν δυναμικά ότι δεν θα δεχθούν να πληρώσουν το τίμημα της οικονομικής κρίσης.

ΨΗΦΙΣΜΑ - 24 Νοεμβρίου
"Εμείς οι εργαζόμενοι του ΕΤ και του ΕΤ της Κυριακής μετά από συζήτηση σχετικά με τις περικοπές που επιχειρούνται το τελευταίο διάστημα, αποφασίσαμε ομόφωνα.

-Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης η οποία χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την επιβολή περικοπών στο προσωπικό.
- Θεωρούμε ότι η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με μειώσεις ή εκπτώσεις στο δημοσιογραφικό προϊόν και τη δημοσιογραφική εργασία.
- Δεν μπορούμε να δεχθούμε απολύσεις εργαζομένων με πρόσχημα την άσχημη οικονομική κατάσταση διεθνώς και στην Ελλάδα.
- Απαιτούμε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, σταθερή και ασφαλή εργασία.
- Ζητάμε την άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Να μην φύγει κανείς νέος συντάκτης από την εφημερίδα.
- Απαιτούμε σεβασμό του δημοσιογραφικού έργου και του ρόλου του συντάκτη στη λειτουργία της εφημερίδας.
- Καλούμε την Ένωση Συντακτών να παρέμβει αγωνιστικά για να μπει φραγμός στις νέες μορφές ελαστικής εργασίας που προωθούνται, στην παροχή εργασίας -φασόν και στη δημιουργία συντακτών «ορισμένου χρόνου». "