03 April 2009

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΠΗΤ




Mε τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων από όλους τους κλάδους πραγματοποιήθηκε η πανεργατική απεργία την Πέμπτη 2 Απριλίου ενάντια στην κυβερνητική και εργοδοτική επίθεση στα δικαιώματά μας πουλαμβάνει καταιγιστικές διαστάσεις.


Στην απεργιακή συγκέντρωση δυναμικό «παρών» έδωσε και το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ, κατεβαίνοντας με δικό του πανό με κύριο σύνθημα «ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – Όχι στην Ελαστική Εργασία – Αυξήσεις σε Μισθούς & Συντάξεις», συσπειρώνοντας τους εργαζόμενους συντάκτες στα περιοδικά.


Εντύπωση προκάλεσε η απουσία της “επίσημης” ΕΣΠΗΤ (δεν υπήρχε καν πανό του Σωματείου), γεγονός που προκάλεσε τα ερωτήματα αρκετών συναδέλφων που κατέβηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας.


Παρά ταύτα, ο κλάδος έδωσε δυναμικό «παρών», με πρώτο το πανό των ΠΟΕΣΥ-ΠΟΣΠΕΡΤ-ΠΟΕΠΤΥΜ και του Διασωματειακού του Τύπου, ακολούθως το πανό του ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ, της ΕΠΗΕΑ, την ιδιαίτερα δυναμική παρουσία της ΠΟΣΠΕΡΤ και των τεχνικών τηλεόρασης, και ακολούθως παρατάξεις της ΕΣΗΕΑ, αλλά και των τεχνικών ραδιοφωνίας και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ. Κυριάρχησαν συνθήματα όπως «Λιτότητα, ανεργία, καταστολή, αυτή η πολιτική θα ανατραπεί», «Να απαγορευτούν οι απολύσεις, μόνιμη εργασία και αυξήσεις», «Τα αφεντικά μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές» κ.α. Ο κλάδος επίσης δήλωσε «ενωμένος» και αποφασισμένος να εναντιωθεί στο κύμα απολύσεων, και στη συνεχιζόμενη λιτότητα και υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του κόσμου της δουλειάς στα ΜΜΕ, δίνοντας ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία των εκδοτών και των καναλαρχών. Ωστόσο, παραμένει ζητούμενο η οργάνωση του αγώνα "από τα κάτω", με συνελεύσεις σε όλες τις ενώσεις και αγωνιστικές αποφάσεις κλιμάκωσης.




Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των εργαζόμενων
συντακτών του περιοδικού Τύπου είναι η Γενική Συνέλευση της ΕΣΠΗΤ, την Κυριακή 5
Απριλίου στις 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο Imperial (στάση Μετρό
Μεταξουργείο).