16 June 2009

Κλείνει την DIVA η ΔΑΦΝΗ

Την αναστολή έκδοσης του μηνιαίου γυναικείου περιοδικού DIVA ανακοίνωσε στους εργαζόμενους η εταιρεία ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.

Όπως κυνικά ομολογεί η διοίκηση, τα δύο τελευταία χρόνια το περιοδικό ήταν «ανάμεσα στις πρώτες θέσεις μεταξύ των γυναικείων τίτλων σε αναγνωσιμότητα και σε μέσο όρο κυκλοφορίας, ενώ ενισχύθηκαν και τα διαφημιστικά του έσοδα».

Παρόλα αυτά, αφού πήρε τους μεγάλους τζίρους, κι αφού έστυψε τους εργαζόμενους, αναγκάστηκε να... αποστρατευτεί, αφού η «δυσμενής οικονομική συγκυρία δεν επέτρεψε στο περιοδικό να κεφαλαιοποιήσει όσο προβλεπόταν, τις θετικές αυτές αλλαγές και να συνεχίσει να αυξάνει τα διαφημιστικά του έσοδα».

Αυτά είναι τα νέα ήθη, που βρίσκουν την ευκαιρία να εμπεδωθούν με την καραμέλα της οικονομικής κρίσης: «αφού δεν κερδίζουμε όσα θέλουμε, το κλείνουμε πάραυτα». Ποιος εκδότης νοιάζεται τώρα για περιοδικά και τα τοιαύτα; Τζίροι να γίνονται. Όλα τα άλλα είναι αναλώσιμα και ανακυκλώσιμα - μεταξύ αυτών και οι εργαζόμενοι.

Οι φήμες που κυκλοφορούν τώρα στους διαδρόμους της εταιρείας λένε ότι πρόκειται να μείνει στο δρόμο ένας πολύ μεγάλος αριθμός εργαζομένων.