15 December 2009

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/12

Η Διασωματειακή Επιτροπή αποφάσισε την Δευτέρα να συμμετάσχουν όλες οι Ενώσεις του Τύπου και των ΜΜΕ στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου 2009, από τις 06.00 το πρωί έως και τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου.

Ολόκληρος ο κόσμος της δουλειάς των ΜΜΕ βρίσκεται μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα. Τα προβλήματα, ανεξαρτήτως, κλάδου ή χώρου δουλειάς καθημερινά οξύνονται, την ίδια στιγμή που ο νέος υπουργός Εργασίας, υπονοεί σε κάθε ευκαιρία ότι θα προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερη καταστρατήγηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων εντάσσοντας τα ταμεία του Τύπου στο ΙΚΑ.

Την ίδια στιγμή οι απολύσεις είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο, οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται, η ελαστική απασχόληση γιγαντώνεται. Οι ΣΣΕ, όπου εφαρμόζονταν έως τώρα, παραβιάζονται συστηματικά, ενώ το απαράδεκτο καθεστώς των συμβασιούχων ομήρων συνεχίζεται.

Σε ένα τέτοιο κλίμα οι εργαζόμενοι στον χώρο των ΜΜΕ απεργούμε στις 17/12 και Απαιτούμε:

Όχι στις απολύσεις και ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων.


• Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όχι στο απαράδεκτο καθεστώς της ελαστικής απασχόλησης και των συμβασιούχων ομήρων.


• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ.


• Όχι στα νέα ασφαλιστικά μέτρα και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.


Το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία, διεκδικώντας ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της ΕΣΠΗΤ:

"Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων, που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, από ώρα 6 π.μ. της Πέμπτης, 17 Δεκεμβρίου 2009, έως 6 π.μ. της επόμενης ημέρας.


ΕΠΕΙΔΗ:


• Τα προβλήματα των δημοσιογράφων, καθώς και των άλλων εργαζομένων στα περιοδικά, στις εφημερίδες, τη ραδιοτηλεόραση (δημόσια και ιδιωτική) καθημερινά αυξάνονται και οξύνονται.


• Οι απολύσεις είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο, οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται, η ελαστική απασχόληση γιγαντώνεται. Οι ΣΣΕ παραβιάζονται συστηματικά. Το απαράδεκτο καθεστώς των συμβασιούχων ομήρων συνεχίζεται Η ελεύθερη, ουσιαστική και δημοκρατική ενημέρωση γίνεται θυσία στο βωμό της εμπορευματοποίησης και της ανταγωνιστικότητας.


• Οι εργαζόμενοι είμαστε αντιμέτωποι σε μια ολόπλευρη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


• Τα νέα μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης στοχεύουν στην πλήρη ανατροπή των κατακτήσεων.



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

• Όχι στις απολύσεις και ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων.


• Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όχι στο απαράδεκτο καθεστώς της ελαστικής απασχόλησης, των συμβασιούχων ομήρων και των συναδέλφων που εργάζονται και αμείβονται με ΔΠΥ.


• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ.


• Όχι στα νέα ασφαλιστικά μέτρα και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009, 11 π.μ.
Ακαδημίας και Βουκουρεστίου, στην ΕΣΗΕΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ"