20 January 2010

5 & 6 Φεβρουαρίου- Ενισχύουμε τον αγωνιστικό πόλο της ΕΣΠΗΤ - Ψηφίζουμε ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ

Πλησιάζουν οι μέρες των εκλογών στην ΕΣΠΗΤ και όλα δείχνουν ότι «οι διεκδικητές της εξουσίας» χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να προσελκύσουν ψήφους.

Υποσχέσεις για διορισμούς στο δημόσιο (ΕΡΤ, γραφεία τύπου κ.ά.), προωθήσεις «αιτημάτων», αλλά και διασπορά ειδήσεων για μετεκλογικές συνεργασίες είναι στην πρώτη γραμμή των επιχειρημάτων. Και μαζί απαξίωση αγωνιστικών παρεμβάσεων όπου έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν, προώθηση της ιδέας ότι «οι παράγοντες» θα αναλάβουν να λύσουν κάθε πρόβλημα.
Στον αντίποδα αυτών των πρακτικών, το αποτέλεσμα των οποίων ζήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις διοικήσεις που διαχειρίστηκαν τις τύχες της ΕΣΠΗΤ, βρίσκεται το κάλεσμα του ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ: συσπείρωση όλων των συναδέλφων που αναζητούν μια άλλη διεκδικητική, αγωνιστική, μαζική και ανοικτή ένωση, που θα ορθώνει το ανάστημά της σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, που θα διεκδικήσει συλλογική σύμβαση με ουσιαστικές αυξήσεις και κάλυψη όλων των εργαζόμενων συντακτών, που θα αγωνιστεί να εντάξει όλους τους εργαζόμενους συντάκτες σε ένα ασφαλιστικό φορέα, που θα αντιταχθεί στα αντιλαϊκά μέτρα που εξυφαίνονται εις βάρος των εργαζομένων.
Αυτή η συσπείρωση πρέπει να βρει και την εκλογική διέξοδο στην ενίσχυση του ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις μιας άλλης πορείας της Ένωσης.
Σε αυτή τη μάχη το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και να μη χαρίσουν ούτε μια ψήφο στις δυνάμεις που ευθύνονται για την αδράνεια και την υποβάθμιση της Ένωσης.