17 February 2010

Στάσεις εργασίας στον ΔΟΛ, 18 και 19 Φλεβάρη

Σοβαρές και άσχημες εξελίξεις (από τον ΔΟΛ αυτή τη φορά) δίνουν τη συνέχεια στο ήδη βαρύ τοπίο που έχουν δημιουργήσει οι εκδότες. Η συζήτηση που γίνεται για εκτεταμένες περικοπές στον αριθμό των εργαζομένων (οι φήμες μιλούν και για 20% μείωση προσωπικού) έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλη αναστάτωση, ενώ έχουν προγραμματιστεί απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η προσπάθεια των εργοδοτών να πέσουν στην πλάτη των εργαζομένων στον Τύπο τα βάρη της κρίσης τους, βρίσκεται σε ευθεία σύνδεση με την ανάλογη κατεύθυνση της κυβέρνησης, που με μια καταιγίδα παρεμβάσεων (φορολογικό, εργασιακό, ασφαλιστικό) δημιουργεί ένα τοπίο πραγματικής κόλασης για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση, οι εργοδότες και η Κομισιόν ενοχοποιούν περίπου ως αντεθνικό στοιχείο όποιον αντιστέκεται στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, έχει ιδιαίτερη σημασία να υποστηριχθούν και να επιτύχουν οι αντιδράσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου. Μεγαλύτερη ακόμη σημασία έχει να πετύχει και η μεγάλη απεργία που ετοιμάζεται για τις 24 Φεβρουαρίου και για την οποία η ΕΣΠΗΤ έχει πάρει ήδη απόφαση να συμμετάσχει.
Για την περίπτωση του ΔΟΛ, η ΕΣΠΗΤ, μαζί με άλλα σωματεία του Τύπου, έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας για την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου (2.00μμ-4.00μμ) και για την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου (12.00μ-2.00μμ).