23 February 2010

24 Φλεβάρη - Όλοι στην απεργία- Όλοι στους δρόμους

Μπροστά στον απέραντο κυνισμό με τον οποίο η κυβέρνηση, ο κόσμος του πλούτου και οι επιτελείς της Κομισιόν ανακοινώνουν ένα πραγματικό ολοκαύτωμα για τον ελληνικό λαό, αποκτά τεράστια σημασία η αυριανή απεργία στην οποία συμμετέχει και η ΕΣΠΗΤ.
Στο φόντο της οικονομικής κρίσης, του χρέους, των ελλειμμάτων, των σπρεντ, και τόσων άλλων εργαλείων αφαίμαξης του λαού, το μόνο σχέδιο που υπηρετούν οι εξαγγελίες και τα μέτρα της κυβέρνησης για φορολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικό, είναι η μεταφορά όλο και περισσότερου πλούτου από το λαό προς τους ντόπιους μεγαλοεπιχειρηματίες και το πολυεθνικό κεφάλαιο. Είναι η οριστική διάλυση όποιου δικαιώματος έχει απομείνει στον εργαζόμενο λαό. Η μετατροπή της δικής τους βαθιάς κρίσης σε διαρκή κρίση επιβίωσης των εργαζομένων. Η μετατροπή της δικής τους χρεοκοπίας σε μόνιμη χρεοκοπία της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Αύριο, στην Ελλάδα και στους απεργούς θα βρίσκονται στραμμένα τα μάτια των Βρυξελλών, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ουάσιγκτον. Διότι δοκιμάζουν. Πειραματίζονται με τα όρια αντοχής μας σ’ αυτήν την κόλαση που μας ετοιμάζουν.
Αύριο, στην Ελλάδα και στους απεργούς θα βρίσκονται στραμμένα τα μάτια και όλων των εργαζόμενων της Ευρώπης, που βλέπουν ότι αν περάσει στη χώρα μας αυτή η βάρβαρη πολιτική, έρχεται και η δική τους σειρά, με πρώτες-πρώτες τις χώρες του μεσογειακού Νότου.

- Στις 24 Φλεβάρη απεργούμε για όλα! Δεν είναι μόνο για τη μείωση μισθών, την αύξηση των φόρων, την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, τα περισσότερα χρόνια δουλειάς, τα λιγότερα δικαιώματα, τις περισσότερες απολύσεις, τα χρέη, την ακρίβεια, το όργιο των τραπεζών. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.

- Στις 24 Φλεβάρη να στείλουμε το δικό μας βροντερό μήνυμα. Να παραλύσει όλη η χώρα, να δείξουμε ποιος έχει τη δύναμη στα χέρια του.

- Η 24 Φλεβάρη να είναι μόνο η αρχή. Η αρχή ενός μόνιμου μεγάλου κινήματος ενάντια στο κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας, ενάντια στο ζουρλομανδύα του ευρωπαϊκού συμφώνου σταθερότητας.

Δεν είναι μονόδρομος η κυριαρχία των τραπεζών και των χρηματιστηρίων. Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης και του ξεσηκωμού για να ηττηθεί το στρατόπεδο του κέρδους. Όλοι στους δρόμους:

Για να πάρουν πίσω όλα τα μέτρα.


• Για να παγώσει το ειρωνικό χαμόγελο του Τρισέ, του Αλμούνια, του Μπαρόζο.


• Για να σταματήσουν η κυβέρνηση και τα κανάλια να παίζουν με τη νοημοσύνη μας.

ΑΥΤΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ