19 March 2010

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των τεχνικών της ΕΤΕΡ

Με μια συντονισμένη κίνησή τους και με τον τρόπο που γνωρίζουν καλά, την προσφυγή στα δικαστήρια οι πιο αντιδραστικοί εργοδότες του ραδιοφώνου, που κερδίζουν τεράστια ποσά και ζητούν από τους εργαζόμενους να πληρώσουν για την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, απαιτούν ξεκάθαρα την απόλυτη φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι εργοδότες του ΣΚΑΪ, του ANTENNA, του ΒΗΜΑ FM, του NITRO, του DERTI, του SFERA, του ΜΕΛΩΔΙΑ, του Athens Radio Dee Jay, του ROCK FM, του KISS FM, με αγωγή τους έσυραν την ΕΤΕΡ στα δικαστήρια γιατί τόλμησε να… παρανομήσει κηρύσσοντας απεργία καθώς οι ίδιοι εργοδότες αρνούνται να υπογράψουν, ως οφείλουν, καινούργια ΣΣΕ. Για αυτούς φαίνεται το δικαίωμα του εργαζομένου στην απεργία είναι παράνομο, η απαίτησή του για υπογραφή συλλογικής σύμβασης που θα τον διαφυλάσσει από την όποια αυθαιρεσία τους, μάλλον είναι κατακριτέα και η μόνη αποδεκτή συμπεριφορά είναι η «συμπαράταξη» όλων για έξοδο από την κρίση με όρους εργασιακής γαλέρας. Το δικαστήριο έβγαλε την απεργία παράνομη δείχνοντας για ακόμη μία φορά πόσο απέχει το «Δίκαιο» της Πολιτείας από το δίκιο του εργαζόμενου.
Έτσι η απεργία που είχε κηρυχθεί για σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου και η οποία στηριζόταν και από το διασωματειακό των Ενώσεων ΜΜΕ αναστέλλεται.
Παρά το γεγονός αυτό, οι συνάδελφοι τεχνικοί δηλώνουν ότι δεν το βάζουν κάτω και η απάντηση στην επικράτηση του πολεμικού κλίματος από την εργοδοτική πλευρά, θα είναι άμεση και σκληρή.

- Όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στέκονται στο πλευρό των τεχνικών ραδιοφώνου


- Είναι καιρός να χτίσουμε απέναντι στους εργοδότες ένα μαζικό αγωνιστικό κίνημα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας


- Δεν δημιουργήσαμε εμείς την κρίση. Αρνούμαστε να την πληρώσουμε.