16 March 2010

Να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος του εργαζόμενου διαδηλωτή Μάριου Ζέρβα

Στις 11 Μάρτη, τη μέρα που το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας καλούσε σε πανεργατική απεργία ενάντια στα σκληρά αντεργατικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας και σε δεκάδες ακόμα πόλεις της Ελλάδας, το εργατικό κίνημα δέχτηκε μεγάλη επίθεση από την κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής. Η αστυνομία ενέργησε βίαια, χωρίς καμία πρόκληση από τη μεριά των διαδηλωτών, προτού καν ξεκινήσει η πορεία, με τη ρίψη χημικών αδιακρίτως στο χώρο της συγκέντρωσης. Είναι χαρακτηριστικό της αυθαιρεσίας και της τυφλής βίας που άσκησαν τα όργανα καταστολής το γεγονός ότι ψέκασαν με χημικά εξ επαφής ακόμα και τυφλούς ανθρώπους που διαδήλωναν, όπως καταγγέλλει η ομοσπονδία τους.

Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης των εργαζομένων, που παλεύουν για να διατηρήσουν κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα που χτυπιούνται το ένα μετά το άλλο από την κυβέρνηση, έγινε προσπάθεια τρομοκράτησης των διαδηλωτών με κάθε τρόπο. Η αναίτια και απρόκλητη ρίψη χημικών ήταν διαρκής, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων που διαδήλωναν. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση εκτιμά πως η διαδήλωση των εργαζομένων δεν είναι δικαίωμα αλλά συνιστά κάποιου είδους απειλή ή αδίκημα και γι’ αυτό αποφάσισε να τη διαλύσει κάνοντας τόσο μεγάλη χρήση χημικών.
Στην ίδια λογική εντάσσονται και οι αυθαίρετες συλλήψεις διαδηλωτών που έγιναν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης. Το αποτέλεσμα είναι τώρα να κατηγορείται ο εργαζόμενος (προπονητής κολύμβησης νηπίων που εργάζεται στο ΟΑΚΑ) Μάριος Ζέρβας με κακουργηματικές πράξεις με βάση τη μαρτυρία δύο αστυνομικών, τη στιγμή που όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες και το φωτογραφικό υλικό βεβαιώνουν πως δεν είχε εμπλακεί σε κανένα αδίκημα και καμία επίθεση.
Ζητάμε γι’ αυτό την απαλλαγή από κάθε κατηγορία του νεαρού εργαζόμενου, που στο πρόσωπό του διώκεται κάθε εργαζόμενος που διεκδικεί να διατηρήσει στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και αντιστέκεται στη σκληρή επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στο σύνολο των εργαζομένων.