20 May 2010

Για την... απεργοσπασία των δημοσιογράφων

Το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ, όπως δήλωσε σε ανακοίνωσή του, «εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο», αλλά τελικά αποφάσισε να μην προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα, 20 Μάη, ημέρα κατά την οποία απεργούν εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η διατύπωση, από μέρους του ΔΣ, απλών ...«ανησυχιών» και «αγωνιών» για τον μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν είναι τραγικά λίγες για να αντιμετωπίσουμε την ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι από το «μαύρο μέτωπο» κυβέρνησης- ΕΕ –ΔΝΤ και εργοδοσίας.
Αντί να οργανώνουμε τον αγώνα μας με κάθε μορφή που θα συσπειρώνει μαζικά τους συναδέλφους, με απεργίες, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις κ.α., ο κλάδος επιστρέφει σε μια αποτυχημένη και εν πολλοίς υποκριτική επιλογή, την απεργοσπασία την ημέρα των πανεργατικών πανελλαδικών απεργιών, στο όνομα της «πλήρους ενημέρωσης της κοινής γνώμης». Αυτό το «έργο» παίχτηκε σε «πρώτη προβολή» την 5η Μάη, όπου έσπασε η απεργία του κλάδου, και τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τα πόρταλ «ενημέρωναν» ανάλογα με τις προσταγές της κυβέρνησης, της Αστυνομίας και των αφεντικών. Αυτό το έργο επαναλήφθηκε και αυτές τις ημέρες, όπου πρώτα η ΕΣΗΕΑ, μετά η ΠΟΕΣΥ και αργότερα και η δική μας ένωση κόλλησαν στον κλάδο των εργαζόμενων συντακτών τη ρετσινιά του απεργοσπάστη, στο όνομα της «ενημέρωσης». Εάν αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα, θα μπορούσαν να εκδώσουν απεργιακά δελτία με ευθύνη των σωματείων και με οπτικοακουστικό υλικό που θα έχουν διαχειριστεί οι ίδιοι οι απεργοί κι όχι η αστυνομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και οι καναλάρχες.

Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και μάλιστα ερήμην των ίδιων των μελών των Ενώσεων.

ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΠΗΤ,
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΪΟΥ, 11πμ, (ξενοδοχείο Ιμπέριαλ, Πλ. Καραϊσκάκη)