27 June 2010

Οι δημοσιογράφοι απεργούν την Τρίτη 29 Ιουνίου

Απέναντι στην τρομοκρατία κυβέρνησης - τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, οι δημοσιογράφοι απεργούν την ερχόμενη Τρίτη 29 Ιουνίου μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ενάντια στη νέα ασφαλιστική λαίλαπα.
Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), βάσει της απόφασης που έλαβε για συμμετοχή και των Ενώσεων των ΜΜΕ στην πανεργατική απεργία.

"Αθήνα 25 Ιουνίου
Απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που επιχειρεί να επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα με την κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, την αποδόμηση ασφαλιστικών κατακτήσεων, την υπονόμευση των ΣΣΕ με την εισαγωγή ελαστικών μορφών εργασίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) αποφάσισε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη Πανεργατική απεργία της Τρίτης, 29 Ιουνίου.


Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στον Τύπο απαιτούν την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που επιβάλλουν Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. και δηλώνουν ότι τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που προέκυψαν από τους σκληρούς αγώνες δεκαετιών, δεν είναι διαπραγματεύσιμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. υπογραμμίζει ιδιαίτερα τον κίνδυνο των απολύσεων –που η κυβέρνηση υποδαυλίζει συζητώντας απαράδεκτα μέτρα όπως η μείωση των αποζημιώσεων- και δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί καμία αλλαγή των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων στον Τύπο.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ"