18 November 2010

Διαμαρτυρία στις εγκαταστάσεις Αλαφούζου στο Φάληρο

Μια επιτυχημένη παρέμβαση-διαμαρτυρία οργάνωσε χθες 17 Νοέμβρη το μεσημέρι έξω από το κτίριο του ομίλου Αλαφούζου, η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας, μετά την απόλυση δύο τεχνικών ραδιοφώνου από το ραδιοσταθμό FREEDOM. Όπως καταγγέλλει η ΕΤΕΡ, οι ηχολήπτες που απολύθηκαν ήταν οι μοναδικοί του σταθμού, και είναι απορίας άξιον πώς συνεχίζει να βγαίνει το πρόγραμμα: «Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας να ελέγξει πώς ο συγκεκριμένος ραδιοσταθμός εκπέμπει το πρόγραμμά του, αφού απέλυσε τους δυο μοναδικούς ηχολήπτες που είχε στο δυναμικό του».
Εδώ που έχουμε φτάσει, οι προστάτες του πολιτισμού (π.χ. ΔΟΛ) και οι προστάτες του περιβάλλοντος (π.χ. όμιλος ΣΚΑΪ) πρωτοστατούν στις αντεργατικές πρακτικές, αποδεικνύοντας και με αυτό τον τρόπο, πόσο υποκριτική είναι η κοινωνική προσφορά και οι «μεγάλες ιδέες» που συνεχίζουν να πολυδιαφημίζουν.
Την ώρα που οι εργοδότες θησαυρίζουν και συγκεντρώνουν τα ΜΜΕ το ένα μετά το άλλο στα χέρια τους, πετούν στο δρόμο τους εργαζόμενους παραβιάζοντας κάθε έννοια εργασιακού Νόμου. Καλούμε την κυβέρνηση να βάλει τέρμα στα αποτελέσματα της πολιτικής εξυπηρέτησης των εργοδοτών” έλεγε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΕΤΕΡ, που θα συνεχίσει να κινητοποιείται ενάντια στη συγκεκριμένη απόφαση του ομίλου Αλαφούζου.
Σημειώνεται ότι εκτός από τα μέλη της ΕΤΕΡ, στη χθεσινή συγκέντρωση έδωσαν το «παρών» αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, της ΕΤΙΤΑ, της Ένωσης Λιθογράφων, μέλη της ΕΣΗΕΑ, αλλά και μέλη της Διακλαδικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Ανέργων στα ΜΜΕ.