13 December 2010

Να απεργήσουμε ΟΛΟΙ στις 15 και 17-18 Δεκεμβρίου


Να στείλουμε ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση – εργοδότες - τρόικα


Συμμετέχουμε όλοι, παροτρύνουμε και άλλους, παίρνουμε μέρος μαζικά στις διαδηλώσεις. 

Την Τετάρτη να «πλημμυρίσουν» με απεργούς οι δρόμοι στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις - Συγκέντρωση 10.30 πμ, Μουσείο
Οι μαζικές απολύσεις, οι εκβιαστικές μειώσεις αποδοχών, η εντατικοποίηση της δουλειάς μας, η κατεδάφιση της συλλογικής διαπραγματευτικής δύναμής μας (με τη δρομολόγηση επιβολής επιχειρησιακών συμβάσεων και ταυτόχρονη αχρήστευση των κλαδικών) δεν αποτελούν πλέον μόνο κινδύνους. Όλα αυτά -και ποιος ξέρει τι άλλα μέτρα καταρράκωσης της αξιοπρέπειάς μας- εφαρμόζονται από καιρό και έχουν ήδη πλήξει εμάς τους ίδιους ή τους διπλανούς μας συναδέλφους.
Το απάνθρωπο - αντεργατικό τσουνάμι που σήκωσαν εργοδότες και κυβέρνηση, υπό τις οδηγίες της “τρόικας”, δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν στο απυρόβλητο. Με πρόσχημα την κρίση, τα βάρη της οποίας δήθεν θα μοιραστούμε όλοι, οι εργοδότες -με τους οποίους ποτέ δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη της εποχής των παχέων αγελάδων- με ολοένα και περισσότερο θράσος επιδιώκουν να καταργήσουν κάθε έννοια εργασιακής ασφάλειας και αξιοπρέπειας, με σκοπό να εξασφαλίσουν χαμηλό κόστος παραγωγής των προϊόντων τους για χρόνια, αδιαφορώντας τόσο για τους ανθρώπους που υποκριτικά αποκαλούν “συνεργάτες” τους όσο και για το γεγονός ότι χαμηλό κόστος συνεπάγεται χαμηλή ποιότητα ενημέρωσης.
Το προσωπικό των εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων, όμως, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί, έχουν τη δύναμη να αντισταθούν και να υπερασπισθούν το δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή και εργασία με όπλα την ενότητα και την αλληλεγγύη τους. Η 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου και η 48ωρη απεργία των εργαζομένων (όλων των ειδικοτήτων) στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την Παρασκευή και το Σάββατο 17 και 18 Δεκεμβρίου είναι οι ευκαιρίες να δείξουμε τη δύναμή μας αυτή.
Η συμμετοχή όλων μας στις απεργίες, η παρότρυνση προς συναδέλφους να συμμετάσχουν, η διαμόρφωση κλίματος αλληλεγγύης και η αποτροπή λειτουργίας απεργοσπαστικών μηχανισμών είναι σήμερα ζητήματα ζωή ή θανάτου για όλους εμάς. Οι εργοδότες πρέπει να νιώσουν ότι δεν “πυροβολούμε με άσφαιρα”. Αν τώρα ολιγωρήσουμε, θα τους ανοίξουμε το δρόμο για περισσότερες απολύσεις, μεγαλύτερες μειώσεις αποδοχών, ολοκληρωτικό κουρέλιασμα συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων. Η επιλογή ανήκει στον καθέναν από εμάς.
Το “Παρατύπως” δηλώνει ότι οι συνάδελφοι που το απαρτίζουν θα πρωτοστατήσουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και καλούν όλους τους δημοσιογράφους, αλλά και τους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων που εργάζονται στα ΜΜΕ, να συμμετάσχουν ενεργά στις δύο απεργίες απαιτώντας:

Παύση απολύσεων - Κατοχύρωση θέσεων εργασίας


• Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και μόνον αυτής, με κατηγορηματική άρνηση αποδοχής επιχειρησιακών ή ατομικών συμβάσεων, που σκοπό έχουν να μας καταστήσουν ανίσχυρους έναντι των εργοδοτών


Προστασία της αγοραστικής μας δύναμης έναντι του πληθωρισμού


Προάσπιση της ανθρώπινης και εργασιακής αξιοπρέπειάς μας


Υπεράσπιση της ενημέρωσης ως κοινωνικού αγαθού από τις εργοδοτικές προσπάθειες υποβάθμισης και διαστρέβλωσής της

Όλοι στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, και στη 48ωρη απεργία της Παρασκευής και του Σαββάτου 17 και 18 Δεκεμβρίου.
Μετά το τέλος της κινητοποίησης της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί -στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ- ανοιχτή διακλαδική συνέλευση εργαζομένων στα ΜΜΕ, με σκοπό την οργάνωση της παραπέρα κλιμάκωσης των ενωτικού αγώνα μας κατά της επίθεσης που έχει εξαπολυθεί ενάντιά μας. Το “Παρατύπως” καλεί τους εργαζόμενους με οποιαδήποτε ειδικότητα στα ΜΜΕ να λάβουν μέρος στην ανοιχτή συνέλευση, η οποία μπορεί να πιέσει ακόμη και “διστακτικές” συνδικαλιστικές ηγεσίες να συνταχθούν με το ογκούμενο ενωτικό - αγωνιστικό ρεύμα.