18 February 2011

Όλοι στους δρόμους την Τετάρτη 23 Φλεβάρη


Ελπίζουμε να μην αλλάξει πάλι, για τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες, η «απόφαση του Δ.Σ.» της ΕΣΠΗΤ, σε σχέση με την απεργία που επρόκειτο να γίνει στις 23 Φλεβάρη, μετά άλλαξε και πήγε στις 22 Φλεβάρη, και μετά, χωρίς να προηγηθεί καμία συζήτηση και εξήγηση, ξαναπήγε στις 23 Φλεβάρη. Αποτέλεσμα αυτής της κωμωδίας ήταν, αργά το απόγευμα της Παρασκευής, να αποσταλεί από τα γραφεία της ΕΣΠΗΤ μια ανακοίνωση που «καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν δυναμικά, ενωτικά και αποφασιστικά, στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και στις σχετικές εκδηλώσεις».
Δεν γνωρίζουμε ποιος και πότε συζήτησε και αποφάσισε την τελική αυτή ημερομηνία (πάντως όχι το Διοικητικό Συμβούλιο), παρόλα αυτά η επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής διαδήλωσης είναι τούτη τη στιγμή απείρως σημαντικότερη από τη γελοιοποίηση που έχουν υποστεί από το προεδρείο όλες οι διαδικασίες του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΠΗΤ.
Ανεξαρτήτως πάντως της παλινωδίας, έχει τεράστια σημασία στις 23 Φλεβάρη η Αθήνα και οι άλλες πόλεις της χώρας να πλημμυρίσουν από κόσμο.
Περισσότερα εδώ, σε κείμενο που αναρτήθηκε πριν από την τελευταία εξέλιξη.