28 March 2011

Οι απεργοί εργαζόμενοι των Αττικών Εκδόσεων απαιτούν ανάκληση των 3 εκδικητικών και παράνομων απολύσεων



ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 29/3 ΣΤΙΣ 7.30 πμ
ΣΤΙΣ ΑΤΤΙΚΕΣ (Κηφισίας 40, Μαρούσι) - ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ!
Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζόμενων στην πρώτη 24ωρη απεργία που προκήρυξαν σήμερα Δευτέρα 28/3 τα σωματεία ΕΣΠΗΤ και Ένωση Λιθογράφων απαιτώντας την ανάκληση των τριών εκδικητικών και παράνομων απολύσεων εργαζόμενων στον Όμιλο Αττικών Εκδόσεων, που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για την αποτροπή των μισθολογικών περικοπών και δεν αποδέχτηκαν τη μείωση του μισθού τους, ανάμεσά τους και της Ιωάννας Καζάκου, συνδικαλιστικής εκπροσώπου των συντακτών στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ.
Από τις 8 το πρωί, δεκάδες εργαζόμενοι του ομίλου και των σωματείων που προκήρυξαν την απεργία, καθώς επίσης και συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, και αλληλέγγυοι, συγκεντρώθηκαν στα κτίρια του Ομίλου και προχώρησαν σε περιφρούρηση και των 4 εισόδων του κτιρίου επί της Λ. Κηφισίας 40, ενώ περιφρούρηση έγινε και στο άλλο κτίριο της εταιρείας που στεγάζονται τα περιοδικά Τηλέραμα και Τηλεθεατής, με αποτέλεσμα η συμμετοχή να φτάσει περίπου στο 90%!
Ήταν μια πρόγευση του τι θα επακολουθήσει εάν η διεύθυνση Φιλιππόπουλου εξακολουθήσει τον αδιάλλακτο δρόμο και δεν προβεί άμεσα στην ανάκληση των εκδικητικών και τρομοκρατικών απολύσεων. Οι απεργοί απάντησαν δυναμικά και στις προκλήσεις των ανθρώπων της εργοδοσίας, οι οποίοι περιφέρονται από είσοδο σε είσοδο επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που αρνούνταν να μπουν για δουλειά. Μάλιστα η εργοδοσία αδυνατώντας να ελέγξει την κατάσταση, ζήτησε τη ...συνδρομή της αστυνομίας, μιας και μόνο την οδό του τρόμου και του φόβου γνωρίζει για να επιβάλει τις αποφάσεις της και να υποτάξει τους εργαζόμενους που αντιστέκονται. Ματαίως όμως! Ούτε η παρουσία περιπολικών και ΔΙΑΣ έφερε αποτέλεσμα και ο αγώνας συνεχίζεται το ίδιο αποφασιστικά και αύριο, όπως επαναβεβαιώθηκε σε μαζική απεργιακή συνέλευση που έγινε έξω από το κτίριο του ομίλου.
Αύριο Τρίτη, το απεργιακό ραντεβού όλων των εργαζόμενων και των αλληλέγγυων στις 7.30πμ (Κηφισίας 40), με τα πανό μας, τις προκηρύξεις και το ίδιο πάθος για δικαίωση στον αγώνα για την αξιοπρέπεια, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για να καμφθεί η αδιαλλαξία της εργοδοσίας, για να μπει φραγμός στο νέο γύρο επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα τόσο στον Όμιλο, όσο και γενικότερα. Η «σιωπή των αμνών» ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Απεργούμε και αύριο Τρίτη 29/3 και απαιτούμε:
- Να ανακληθούν οι τρεις τρομοκρατικές και παράνομες απολύσεις.
- Να πάρει πίσω η εργοδοσία τις μειώσεις μισθών και τις ατομικές συμβάσεις που καταργούν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και γυρίζουν τους εργαζόμενους δεκαετίες πίσω.
- Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και την ενεργή στήριξή μας στους εργαζόμενους στον Όμιλο Αττικών Εκδόσεων, που δίνουν τη δική τους σκληρή, αγωνιστική απάντηση στην εργοδοτική πρόκληση, και θα είμαστε ενεργοί συμπαραστάτες τους.