21 June 2011

Σημαντικά ψηφίσματα από το 6ο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ

Μια σειρά σημαντικών ψηφισμάτων κατατέθηκαν και εν τέλει ψηφίστηκαν στο 6ο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, τα οποία και θα αναρτηθούν από το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ, εφόσον καθαρογραφούν από τη γραμματεία του Συνεδρίου και περάσουν από το νέο Δ.Σ. περί τα τέλη της εβδομάδας.
Ενημερωτικά

1) εγκρίθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στο συνάδελφο Απόλλωνα Λιακόπουλο και η ΠΟΕΣΥ καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 29 Ιούνη, οπότε και δικάζεται με χαλκευμένες κατηγορίες, μετά την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε από τα ΜΑΤ στις 15 Ιουνίου, στην απεργιακή συγκέντρωση.


2)εγκρίθηκε ψήφισμα γα τα ινερνετικά ΜΜΕ και είναι προϊόν συγχώνευσης δύο παραπλήσιων ψηφισμάτων για το θέμα και βάζει και την προοπτική απεργίας για την επίλυση του προβλήματος, αν μέσα σε ένα τρίμηνο, η κυβέρνηση δεν επιλύσει το πρόβλημα (πριν ένα χρόνο, αποσύρθηκε σχετική τροπολογία).

3)εγκρίθηκε ψήφισμα αλληλεγγύης στους πολίτες που συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες.

4)έγινε έντονη συζήτηση για ψήφισμα που αναφέρεται στις εναλλακτικές μορφές απεργιακης ενημέρωσης και τη συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Το τελικό προϊόν του κειμένου θα αναρτηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες από την ΠΟΕΣΥ.