29 June 2011

Aπεργοσπάστες με το.. κιλό για το... καλό της ενημέρωσης

Ούτε τέσσερις ώρες δεν... άντεξε ο γνωστός άγνωστος ΣΚΑΪ και έβαλε πάλι σε λειτουργία τον γνωστό απεργοσπαστικό μηχανισμό του, πάντα για το καλό της ενημέρωσης. Σε μια ιστορική ημέρα λοιπόν, για την ελληνική πραγματικότητα με το κίνημα της πλατείας να δέχεται την ανηλεή επίθεση της "δημοκρατίας" του ΓΑΠ, το κανάλι (το ραδιόφωνο και το site) του κ. Αλαφούζου επιχειρούσαν μετά μανίας από νωρίς το πρωί και χωρίς να διακόψουν για την 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ, να δημιουργήσουν το γνωστό τους κλίμα φόβου για τα 'έκτροπα στο Σύνταγμα'.
Σε αντίστοιχο ύφος λειτούργησαν και άλλοι γνωστοί απεργοσπάστες, κυρίως portals, αλλά και sites ειδικού περιεχομένου (οικονομικά, αθλητικά), όλοι για το καλό της ενημέρωσης στην ημέρα αυτή της μεγάλης μάχης για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο.
Οι συνδικαλιστικές μας Ενώσεις, αλλά και η ΠΟΕΣΥ σε αντίθεση με τις αποφάσεις του ίδιου του συνεδρίου της, αποφάσισαν να αποκλείσουν χιλιάδες εργαζόμενους των ΜΜΕ από το δικαίωμα στην απεργία, με σκοπό να υπάρχει ενημέρωση για τις ιστορικές στιγμές που ζει ο τόπος. Έτσι, γίναμε μάρτυρες για μια ακόμη φορά του... πολεμικού κλίματος που δημιούργησαν τα κανάλια για τον "χημικό πόλεμο" στο Σύνταγμα, ενώ οι κάμερες ως συνήθως ήταν στραμμένες στους κουκουλοφόρους την ώρα που δεκάδες χιλιάδες πολιτών δέχονταν απρόκλητες επιθέσεις από τα ΜΑΤ, που όταν τους τέλειωναν τα χημικά πετούσαν μέχρι και πέτρες για να διαλύσουν τον κόσμο.
Η 4ωρη στάση εργασίας που αποφασίστηκε έναντι απεργίας για το... καλό της ενημέρωσης, εκτός από το να φέρει τον κόσμο της εργασίας στα ΜΜΕ απέναντι από κίνημα, είχε το γνωστό αποτέλεσμα: μια από τα ίδια.