01 July 2011

Kαταγγελία από ΠΟΕΣΥ της επίθεσης των ΜΑΤ κατά εργαζόμενων στα ΜΜΕ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταγγέλλει την αναίτια, αντιδημοκρατική και βάναυση επίθεση αστυνομικών των ΜΑΤ κατά δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ, φωτογράφων, ηχοληπτών και άλλων τεχνικών, στα θλιβερά και απαράδεκτα επεισόδια της 28ης και 29ης Ιουνίου.

Η απρόκλητη και εγκληματική επίθεση κατά των δημοσιογράφων Γιώργου Αυγερόπουλου της ΝΕΤ και Δημήτρη Τρίμη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Η.Ε.Α., λογίζεται από την Π.Ο.Ε.ΣΥ. ως επίθεση εναντίον όλων των δημοσιογράφων. Η κακοποίησή τους στόχευσε εναντίον όλων των εργαζόμενων στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Και η προμελετημένη εκτόξευση χημικών εναντίον τους, όπως και εναντίον των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών, με επικίνδυνες ασφυξιογόνες ουσίες, μεγεθύνει τις κυβερνητικές ευθύνες για την παρεμπόδιση των πολιτών στην άσκηση των θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων τους για ελεύθερη συγκέντρωση και διαδήλωση, για ελεύθερη ενημέρωση.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην υπεκφεύγει με ρητορικές κατασκευές ξεπερασμένων μαύρων εποχών. Αξιώνει την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, όποιο πόστο και αν κατέχουν, και απαιτεί την άμεση απαγόρευση χρήσης δακρυγόνων και ασφυξιογόνων ουσιών κατά διερχομένων ή διαδηλωτών πολιτών.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ., στην επόμενη συνεδρίασή της, θα εξετάσει τις νομικές διαδικασίες για την υποβολή μηνύσεων κατά συγκεκριμένων ή και άγνωστων οργάνων της αστυνομίας, για την κακοποίηση των πολιτών και την μετατροπή της Αθήνας και άλλων πόλεων σε «ανοιχτά Νταχάου» με ανεξέλεγκτο χημικό πόλεμο.
Τέλος, η Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα απευθυνθεί στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, ζητώντας την έκφραση της αλληλεγγύης τους, στους κακοποιημένους και στοχευμένους από τις διωκτικές αρχές Έλληνες εργαζόμενους στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.ΣΥ.