22 June 2011

Το αγωνιστικό μπλοκ της Α.Ρ.ΠΑ στα όργανα της ΠΟΕΣΥ

Δυναμική και επιτυχημένη ήταν η παρουσία των σχημάτων Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (ΕΣΗΕΑ, με στήριξη των Financial Crimes, Αριστερού Ριζοσπαστικού ΜΜΕτώπου, Σπάρτακου και ανένταχτων αγωνιστών), Παρατύπως (ΕΣΠΗΤ) και Ασύνταχτος Τύπος (ΕΣΗΕΜΘ) στο 6ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ. Μέσω της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης (Α.Ρ.ΠΑ.), προσπάθησαν να φέρουν στο επίκεντρο της συζήτησης τα πραγματικά προβλήματα των εργαζόμενων δημοσιογράφων, αναζητώντας και προτείνοντας ουσιαστικές λύσεις.

Επέμειναν στην ανάγκη συγκρότησης ενός μαχητικού και ανεξάρτητου μπλοκ αγώνα, μακριά από τις λογικές της συνδιαλλαγής, της ηττοπάθειας και του ατομισμού. Πρόβαλαν την ανάγκη αντίστασης και σύγκρουσης με την κυρίαρχη πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, με στόχο την ανατροπή της – όπως και όλων των κυβερνήσεων που την υπηρετούν. Έφεραν στο προσκήνιο τις αγωνίες και τους αγώνες που αναπτύσσονται αυτό τον καιρό στις πλατείες, τις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα.
Η εκλογή πέντε (5) εκπροσώπων της Α.Ρ.ΠΑ. στα όργανα διοίκησης της ΠΟΕΣΥ (δύο στο ΔΣ και τριών στο ΓΣ) δημιουργεί νέα δεδομένα. Η συνεργασία των τριών σχημάτων δεσμεύεται να είναι αποφασιστικά παρούσα στις μεγάλες μάχες που δίνονται στα ΜΜΕ και να δράσει με γνώμονα την προβολή και στήριξη των αιτημάτων και των αγώνων όλων των εργαζομένων σε αυτά.
Με βάση τις αρχές και τη μέχρι τώρα δράση μας, δηλώνουμε ότι στις διαδικασίες συγκρότησης προεδρείου δεν θα στηρίξουμε δυνάμεις που εκπροσωπούν τον χώρο του μνημονιακού-εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Είμαστε δε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια «υπόγειας» συνδιαλλαγής μαζί τους, εντός ή εκτός ΔΣ. Δεσμευόμαστε, παράλληλα, ότι θα στηρίξουμε ενεργά και ενωτικά κάθε ενέργεια ή απόφαση που υπηρετεί τα αιτήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

(Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, Παρατύπως, Ασύνταχτος Τύπος)