06 August 2011

Δημοτικές προκλήσεις στον Ρ/Σ ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM


Με «κλεμμένα»(;) τα μηχανήματα εκπομπής του σταθμού από τις εγκαταστάσεις της κεραίας, από τις 2/3 το δημοτικό ραδιόφωνο των Άνω Λιοσίων «Ξένιος» σιγεί.
Οι 52 εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού (16 δημοσιογράφοι, 16 τεχνικοί, 20 διοικητικοί) παραμένουν απλήρωτοι από 12 έως 14 μήνες και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, από τις 15 Ιουλίου 2010.
Ο δήμαρχος του νέου Καλλικρατικού Δήμου Φυλής (μετά τη συνένωση των δήμων Άνω Λιοσίων, Φυλής και Ζεφυρίου) Δημήτρης Μπουραίμης, όχι μόνο δεν φέρεται διατεθειμένος να δώσει λύση, σχετικά με την εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών, που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση του Χρήστου Παππού, αλλά προκλητικά δηλώνει, ότι δεν είναι υποχρεωμένος να αναγνωρίσει τις οφειλές της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Φθάνει να απειλεί με υπαγωγή του σταθμού... στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα (όταν ήδη οφείλει κρατήσεις και εισφορές στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία), ενώ υπόσχεται... μετατάξεις στο Δήμο!
Οι εργαζόμενοι του σταθμού έχουν καταθέσει μηνύσεις και αγωγές, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.
«Βρισκόμαστε στα όριά μας: απλήρωτοι επί ένα χρόνο εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνταν αποκλειστικά στο ραδιόφωνο, χωρίς άλλη απασχόληση. Απαξιωμένοι και ως δημοσιογράφοι, καθώς στερούμαστε της δυνατότητας, να παράξουμε δημοσιογραφικό έργο, εδώ και ένα χρόνο. Αρνούμαστε την ομηρία και τον εκβιασμό», τονίζουν σε υπόμνημά τους.
Ήδη, με πρωτοβουλία της ΠΟΕΣΥ, οι τρεις ομοσπονδίες των δημοσιογράφων, των διοικητικών και των τεχνικών (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΠΟΣΠΕΡΤ) παρεμβαίνουν καλώντας το δήμαρχο σε μια τελευταία συνάντηση «προκειμένου να τους γνωστοποιήσει τις προθέσεις του για τη λειτουργία του δημοτικού ραδιοσταθμού «Ξένιος» και την καταβολή των επί πολλούς μήνες καθυστερούμενων μισθών των εργαζομένων», ενώ παράλληλα καλούν σε παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων και του ΕΣΡ τα οποία μέχρι τώρα παραμένουν παρατηρητές ενός τουλάχιστον προκλητικού δημάρχου, που συμπεριφέρεται χειρότερα και από τον πιο ασύδοτο εργοδότη.