20 August 2011

Διάλυση και συρρίκνωση της ΕΡΤ προς όφελος των ιδιωτών


Συρρίκνωση, άρα χώρος για τους ιδιώτες, απολύσεις και ακόμα πιο φθηνή και ευέλικτη εργασία είναι το μοντέλο που επέλεξε η κυβέρνηση για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Με το κλείσιμο της ΕΤ1, πολλών περιφερειακών ραδιοσταθμών, του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση, η κυβέρνηση δια του νέου «επί του τύπου» υπουργού Η. Μόσιαλου, αποφάσισε ανοικτά να πριμοδοτήσει την δράση και λειτουργία των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων, ανοίγοντας το δρόμο για βίαιες ανακατατάξεις στις εργασιακές σχέσεις εκατοντάδων εργαζομένων και για απολύσεις συμβασιούχων, αλλά και μόνιμων υπαλλήλων. (Διαβάστε και εδώ αναλυτικά).

Μάλιστα ο υπουργός προχώρησε σε μια προσχηματική «συζήτηση» με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις μια μόλις μέρα πριν αποφασισθούν και επισήμως τα μέτρα από την κυβερνητική επιτροπή. Κι ενώ αρκετές μέρες πριν ο ίδιος είχε σπεύσει να ανακοινώνει τα μέτρα μέσω συνεντεύξεων σε ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, πριν καλά-καλά ορισθούν και επισήμως οι αρμοδιότητές του.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ σε ανακοίνωσή τους προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ.

Σημείωση: Οι εκπρόσωποι των σχημάτων που απαρτίζουν την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση αν και δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν ούτε στη συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας την περασμένη Τετάρτη (17/8) (διαβάστε εδώ και σχετικό σχόλιο του Ασύνταχτου Τύπου), ούτε στη σύσκεψη των ενώσεων και ομοσπονδιών την περασμένη Παρασκευή (19/8) θα στηρίξουν κάθε αγωνιστική εκδήλωση υπεράσπισης του ρόλου της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων σε αυτήν.