12 September 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Γ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ ΓΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ



Η κυβέρνηση, η τρόικα και η εργοδοσία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με τις βάρβαρες πολιτικές και τα άγρια αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα τους, έχουν κηρύξει πόλεμο σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε τις πολιτικές αυτές, που ήδη, έχουν οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων και ανεργία, σε εργασιακές σχέσεις λάστιχο, σε δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, κλπ.

Καταγγέλλουμε τη νέα επιχείρηση καταλήστευσης των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Καμιά συμμετοχή στην ανταλλαγή ομολόγων. Απαιτούμε να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα, που οδηγούν στην καταβαράθρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, να επιστραφούν τα κλεμμένα από τα Ταμεία (τζογάρισμα, χαριστικές ρυθμίσεις στους εργοδότες, εισφοροδιαφυγή, μη ασφάλιση των εργαζομένων στο διαδίκτυο).

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική επιχείρηση για συρρίκνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τις νέες απολύσεις που μεθοδεύονται, το ξεπούλημα της περιουσίας της, ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση στους ιδιώτες πόρων και δημοσίων συχνοτήτων.

Καταγγέλλουμε την κατευθυνόμενη ενημέρωση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων (δημόσιων και ιδιωτικών), που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης-τρόικας.

Ως εργαζόμενοι στα ΜΜΕ διεκδικούμε και είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε:

 Για δημοκρατική ενημέρωση, όσο το δυνατό αντικειμενική, και καλούμε όλους τους συναδέλφους να αντισταθούν στην επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

 Για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα εξασφαλίζουν τα δικαιώματά μας και θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους να δώσουμε ταξική, αγωνιστική απάντηση στη βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε. Να απαιτήσουμε με διαρκείς κινητοποιήσεις που θα αξιοποιούν όλες τις μορφές αγώνα, αγώνα που θα κλιμακώνεται με σχέδιο και προοπτική μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε όλες τις Ενώσεις του κλάδου να αποφασίσουν άμεσα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα κινητοποιήσεων.